Dodelijk drama in Appingedam: 'Dit verwacht je niet op tweehonderd meter van je huis'

De politie heeft de straat afgezet
De politie heeft de straat afgezet © Martin Drent/RTV Noord
Vol ongeloof kijken buurtbewoners naar de woning in Appingedam waar zich maandagavond een drama voltrok. In en om het huis doet de politie urenlang onderzoek. Op straat heerst vooral stilte.
'Dit verwacht je niet op tweehonderd meter van je huis', vertelt Inez Witjes bij het afzetlint. 'Ik vind het verschrikkelijk.'

Om het leven gekomen

Het is half acht 's avonds als de hulpdiensten massaal uitrukken naar het centrum van Appingedam. Politieauto's en meerdere ambulances verzamelen zich bij de Broerstraat. Ook de traumahelikopter komt naar Appingedam.
De politie spreekt van een 'ernstig geweldsincident' in een woning. Wat er precies gebeurde, is nog niet bekend. In de woning treft de politie een overleden persoon aan, waarschijnlijk om het leven gekomen door geweld. Eén verdachte is opgepakt.
Het is een hele rustige straat, hier is nooit wat aan de hand
Inez Witjes - buurtbewoner
'Ik loop er altijd langs met de hond', vertelt Witjes. 'In de buurt wonen gewoon normale gezinnen, ouderen, ook jongeren. Het is een hele rustige straat, hier is nooit wat aan de hand. Dit zou je toch nooit verwachten?'
De politie doet onderzoek in de Broerstraat in Appingedam
De politie doet onderzoek in de Broerstraat in Appingedam © Martin Drent/RTV Noord
Een andere buurtbewoner kijkt ontdaan naar de forensische recherche, die bij de woning onderzoek verricht. 'Ik woon hier nog maar een paar weken', vertelt hij. De man kan amper bevatten wat er is gebeurd. 'Ik heb niets gezien of gehoord. Pas toen de politie kwam, merkte ik iets.'

Arrestatieteam

Een deel van de buurtbewoners zag de inval van een arrestatieteam. De politie viel de woning binnen, omdat er mogelijk nog een tweede gewapende verdachte zou zijn. Dat bleek niet het geval. De inval is ook gefilmd:
Arrestatieteam doet inval in woning Appingedam
Rond 22:30 uur maandagavond plaatst de politie zwarte schermen in de Broerstraat. Daar gaat het onderzoek van de forensische opsporing mogelijk tot dinsdagochtend verder. De verdachte wordt gehoord. Wat de band is tussen de verdachte en het slachtoffer, is onbekend. De politie roept getuigen op zich te melden.