Vertraagde werkzaamheden aansluiten rotonde Meerstad deze maand van start

Luchtfoto van de rotonde bij Meerstad
Luchtfoto van de rotonde bij Meerstad © Bureau Meerstad
De werkzaamheden voor het aansluiten van de nieuwe rotonde bij Meerstad gaan volgende week beginnen. Het openen van de rotonde was eerder al een half jaar vertraagd vanwege het weer en coronabesmettingen.
De werkzaamheden, die in vier fases verlopen, zorgen voor tijdelijke verkeersoverlast.
Situatie van de rotonde in november 2021
Situatie van de rotonde in november 2021 © Marc Piersma

Borden geplaatst

Vanaf maandag 11 april worden voorbereidende maatregelen getroffen om de rotonde aan te sluiten op de Vossenburglaan en Hoofdweg, aldus Bureau Meerstad. Zo worden borden geplaatst en wordt de laatste laag asfalt aangebracht op de rotonde.

Tijdelijke weg

Vanaf woensdag 20 april tot en met zaterdag 23 april wordt de zuidelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg en wordt er een tijdelijke weg aangelegd van de rotonde naar de Vossenburglaan. Het autoverkeer van en naar Harkstede moet vier dagen omrijden via Meerstad (via de Kooilaan en Vossenburglaan).
Het vaarverkeer kan tijdens deze vier dagen geen gebruikmaken van de sluis in Meerstad. De zelfbedieningssluis is tijdens de omleiding tijdelijk buiten gebruik.

Werkzaamheden tot en met begin juni

Van zaterdag 23 april 18.00 uur tot en met zondag 15 mei 18.00 uur wordt de noordelijke en oostelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg en de Vossenburglaan. Tijdens fase vier, vanaf zondag 15 mei, vinden afronding van de werkzaamheden plaats tot en met begin juni.

Route voor hulpdiensten en ov

Volgens Bureau Meerstad is er tijdens de werkzaamheden altijd een verkorte route voor hulpdiensten en openbaar vervoer beschikbaar, zodat er minimale extra aanrijdtijd nodig is.