Van Hintum verruilt FC Groningen volgend seizoen voor PEC Zwolle

Bart van Hintum haalt uit (archief)
Bart van Hintum haalt uit (archief) © Orange Pictures
Bart van Hintum keert na dit seizoen terug bij PEC Zwolle. De 35-jarige verdediger is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Groningen, dat vorige maand besloot hem geen nieuw contract aan te bieden.
Van Hintum, die voor één jaar heeft getekend met een optie voor een extra seizoen, stond ook van 2011 tot 2016 onder contract in Zwolle. In 2016 verkaste hij naar de Turkse club Gaziantepspor, waarna hij ook nog enkele jaren bij Heracles Almelo speelde.

'PEC past heel goed bij mij'

'Hier heb ik een hele goede en fijne tijd gehad, zowel voetballend als privé', aldus Van Hintum over zijn periode bij PEC. 'De supporters en mensen die er werken, de manier van voetballen, deze club past gewoon heel goed bij mij. Ondanks dat het op dit moment nog onzeker is op welk niveau PEC volgend seizoen speelt, heb ik er vertrouwen in dat deze groep zich handhaaft. Hier wil ik mijn laatste jaren spelen.'
PEC staat met nog zes duels te spelen laatste in de Eredivisie.

Teleurgesteld over vertrek bij Groningen

Van Hintum kreeg vorige maand tot zijn eigen teleurstelling te horen dat Groningen hem geen contractverlenging aanbood. 'Ik had eerlijk gezegd ook wel een beetje meer waardering verwacht en daarom ook wel gehoopt dat ze mij een nieuw contract zouden aanbieden', zei hij daarover.