Inbrekers richten ravage aan bij juwelierszaak in Zuidlaren

De schade aan de deur en de gevel
De schade aan de deur en de gevel © Buurtpreventie Zuidlaren
Drie nog onbekende daders hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken bij J&B Van Ark Juwelier in Zuidlaren. De dieven probeerden rond half vier het pand aan de Stationsweg binnen te komen. Daarbij raakte de gevel van de juwelierszaak flink beschadigd.
Medewerkers van de juwelierszaak waren donderdagochtend druk bezig om de schade te inventariseren en wilden nog niet reageren op de inbraak. Volgens een woordvoerder van de politie is er behoorlijk wat schade aangericht. 'Er is een ruit ingegooid en het traliewerk is ontzet. De daders hebben ook iets buitgemaakt, maar wat precies weten we nog niet', laat een woordvoerder weten aan RTV Drenthe.
Na de inbraak gingen de drie daders er op een scooter vandoor in de richting van de Zuiderstraat in het brinkdorp. De politie, die de inbraak nog verder onderzoekt, hoopt dat omwonenden die iets gehoord of gezien hebben, zich melden. 'En dat geldt ook als er camerabeelden zijn. Drie personen op één scooter valt in ieder geval op', aldus de woordvoerder.

Roden ook al aan de beurt geweest

Vorig jaar in september was de vestiging van Van Ark in Roden ook al doelwit van een inbraak. Een deel van de sieraden dat destijds werd buitgemaakt werd een week later teruggevonden langs een fietspad in de buurt.