Medewerkers Gall & Gall voeren actie: 'De arrogantie van het bedrijf is ongelooflijk'

Een vestiging van Gall & Gall
Een vestiging van Gall & Gall © ANP
In het hele land sluiten vrijdag zo'n honderd vestigingen van drankenketen Gall & Gall de deuren. 'Maar daarmee zijn we er nog niet', waarschuwt Jethro Warbroek van FNV Handel. 'Volgende week donderdag en vrijdag sluiten ze de tent twee dagen op rij.'
In Groningen is de actiebereidheid wat minder groot dan in de rest van het land. Leek is de enige Groningse vestiging die vrijdag op slot gaat. Iets verder naar beneden gaat de Gall & Gall in Roden ook op slot.

Groningen een eiland

Walbroek: 'Geen idee waarom dat zo is trouwens, maar in dit geval is Groningen inderdaad een beetje een eiland.'
Het kan zijn dat er nog meer vestigingen volgen, want een deel van het personeel is teleurgesteld in de directie, die in hun ogen maar geen fatsoenlijk cao-bod wil doen.
Medewerkers storten hun hart uit, maar het bedrijf heeft het over 'marktconform' en 'benchmark'
Jethro Warbroek - FNV Handel
Vorige week trok het winkelpersoneel met vijftig man naar het hoofdkantoor in Zaandam. Gall & Gall is een dochteronderneming van Ahold Delhaize.

Arrogant

Warbroek: 'Daar hebben ze hun hart uitgestort: 'Geef ons alsjeblieft wat meer, want ik kan straks mijn rekeningen niet meer betalen.' Maar, niks, noppes, nada. Iemand namens de directie kwam met termen als marktconform en benchmark. Dan begrijp je er dus helemaal niks van.'
Op posters op de winkels in Leek en Roden biedt het personeel alvast z'n excuses aan voor het ongemak. 'Wij zijn op dit moment gesloten. Niet omdat we jou niet willen helpen, maar omdat onze werkgever ons geen fatsoenlijk salaris biedt', staat erop.