Jongeren denken na over toekomst Waddengebied tijdens meerdaagse mars

De Waddenzee
De Waddenzee © Bas Meelker/Beeldbank Groningen
Met een Waddenmars van drie dagen gaan dertig jongeren komende zomer hun eigen toekomstbeeld van schetsen. Onderweg zijn er onder meer ontmoetingen met experts en bewoners uit het gebied.
De mars is een idee van het Programma naar een Rijke Waddenzee in samenwerking met Arcadia, Ministerie van de Toekomst en de Waddenacademie.

Van boer tot bewoner

De jongeren lopen hun tocht op 24, 25 en 26 juni. Er is in totaal plek voor dertig deelnemers tussen de 18-27 jaar oud. 'Het doel is om een zo divers mogelijke groep te krijgen van wetenschapper tot student en van boer tot bewoner uit het gebied', schrijft de organisatie.

Zintuigen prikkelen

De wandeling is bedoeld om jongeren na te laten denken over de toekomst van het gebied waar ze doorheen lopen. 'Met twee dagen vol activiteiten op en rond het Wad die alle zintuigen prikkelen en met ontmoetingen en gesprekken met experts, bewoners uit het gebied, toevallige voorbijgangers en schoolklassen.'
Op de derde dag stellen ze een manifest op met het toekomstbeeld voor het Wad in 2050. Dat wordt vervolgens overhandigd aan Christianne van der Wal-Zeggelink, de Minister van Natuur en Stikstof
Meedoen aan de Waddenmars is gratis en aanmelden kan tot en met 30 april via www.rijkewaddenzee.nl/waddenmars.