Lycurgus heeft goede uitgangspositie voor finaleplek na vijfsetter in Doetinchem

Bjarne Huus valt aan namens Lycurgus
Bjarne Huus valt aan namens Lycurgus © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben een boeiende vijfsetter gespeeld in Doetinchem. De Groningers verloren uiteindelijk met 3-2 tegen koploper Active Living Orion. Hierdoor wordt de strijd voor een plek in de finale om de landstitel volgende week beslist, waarbij Lycurgus een goede uitgangspositie hebben.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon zoals gebruikelijk de laatste tijd met Markus Held, Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst en Steven Ottevanger aan de wedstrijd. De Groningers moesten met 3-0 winnen van de ongeslagen koploper om zich gelijk al te verzekeren van een finaleplaats.
Held: 'Ik zei: de volgende keer pakken we je'

Razend spannende derde set

In de eerste set had de thuisploeg de gehele tijd het voortouw. Aan het einde was het verschil wel minimaal: 25-23. In het tweede bedrijf ging het aanvankelijk gelijk op, maar tegen het einde van de set nam Lycurgus knap afstand: 19-25.
De derde set was razend spannend. Lycurgus had lang de voorsprong, zelfs vier punten richting het einde van de set: 18-22. Vervolgens wisten de Groningers twee setpoints niet te verzilveren. Orion kreeg er vier en sloeg uiteindelijk hard toe: 30-28. Met deze setwinst verzekerde Orion zich tevens van de eerste plek in de kampioenspoule.

Wisselspelers Orion

In de vierde set speelde de thuisploeg dan ook met veel wisselspelers. Aanvankelijk nam Lycurgus een ruime voorsprong: 8-14. Daarna kwam de thuisploeg terug, en tegen het einde liep Lycurgus opnieuw uit: 19-25.
Ook in de vijfde en beslissende set, speelde Orion voornamelijk met wisselspelers, terwijl Lycurgus vasthield aan de basiskrachten. Toch wist de thuisploeg de laatste set ruim te winnen: 15-11.
Taaij: 'De uitgangspositie is helder'

Beslissing volgend weekend

Volgend weekend zal beslist worden welke club tegen Orion in de finale (best-of-five) zal strijden om de landstitel. Zaterdagavond zijn de laatste duels in de kampioenspoule. Concurrent Draisma Dynamo speelt dan thuis tegen Orion. Lycurgus speelt dan uit bij Sliedrecht Sport. De Groningers zijn bij een overwinning zeker van een plek in de finale.

Bekerfinale

Op maandag 18 april, tweede paasdag, spelen de Groningers in elk geval de bekerfinale tegen Orion, vanaf 13.00 uur in Ede.