Man die vader doodsloeg met hamer verkeerde mogelijk in een psychose

De politie doet onderzoek in de Vogelkersstraat in de stadswijk Selwerd
De politie doet onderzoek in de Vogelkersstraat in de stadswijk Selwerd © Van Oost Media
De 40-jarige Jeffrey A., uit Stad die verdacht wordt van moord of doodslag op zijn vader op 7 juni 2021, reed dezelfde ochtend nog samen met hem op een scooter naar een GGD-priklocatie. De vader kreeg die dag een vaccinatie en zijn zoon ging mee.
Dit bleek vandaag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Groningen.
De kans bestaat dat A. in een psychose verkeerde toen hij zijn vader doodsloeg in zijn woning in de wijk Selwerd. Daarom is de verdachte opgenomen geweest in de observatiekliniek van het Pieter Baan Centrum. Advies: tbs met voorwaarden.

Tegenstrijdigheden

De advocaat van de verdachte geeft aan tegenstrijdigheden te zien in het rapport en wil de onderzoekers hierover ondervragen. Volgens de raadsman wordt de kans op herhaling zowel matig als hoog ingeschat door de deskundigen. Er is een vermoeden van een persoonlijkheidsstoornis en een vorm van autisme. De vraag is in hoeverre deze stoornissen de boventoon gevoerd hebben en in welke mate de daad A. kan worden toegerekend, aldus zijn advocaat.
De vragen worden schriftelijk aan de onderzoekers gesteld. De verdachte verscheen niet op de tussentijdse zitting, hij blijft tot de volgende zitting in voorarrest. De rechters willen dat hij wel verschijnt als zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld.
Die inhoudelijke behandeling staat gepland op 28 juni.