Afgelopen | Donar wint na zinderend slot met 71-66

Donar in actie tegen Leuven
Donar in actie tegen Leuven © JK Beeld
Donar neemt het vrijdagavond in MartiniPlaza op tegen Kangoeroes Basket uit Mechelen. Het is zaak voor de ploeg van coach Matthew Otten deze wedstrijd te winnen om kans te houden op de halve finales. Of dat lukt? Bekijk het duel hier live vanaf 20.00 uur.
Na twee nipte nederlagen tegen Stella Artois Leuven Bears is het de Groninger basketballers alles aan gelegen om een resultaat neer te zetten. Donar staat nu op een zevende plaats in de Elite Gold, de Nederlands/Belgische competitie. De Groninger ploeg moet nog vier wedstrijden spelen en de beste twee ploegen van elk land gaan door naar de halve finales.

Gespeeld

Theoretisch kunnen de Groningers nog de tweede Nederlandse ploeg worden, maar de Elite Gold lijkt al gespeeld. Donar zou alles moeten winnen en Heroes Den Bosch alles verliezen. Echter coach Otten is gebrand op een thuisoverwinning. 'Always defend your homecourt,' is een gevleugelde uitspraak van de Amerikaanse coach. Daarnaast wil Donar deze plek op de ranglijst behouden om zodoende in de Nederlandse play-offs ZZ Leiden in eerste instantie te ontlopen.

Maatje te groot

De sterren staan echter niet al te gunstig voor het team van Otten. Het dubbele verlies tegen Leuven en het missen van Leon Williams, Lotanna Nwogbo en Henry Caruso hakten er flink in bij de Groninger basketbalformatie. Ook werd de uitwedstrijd tegen de Mechelse ploeg redelijk kansloos met 86-61 verloren. Williams is er tegen Kangoeroes, na een coronabesmetting, weer bij.
De Belgische ploeg is nog ongeslagen in de Elite Gold en lijkt derhalve ook een maatje te groot voor Donar. Vorige week verpulverde Kangoeroes nog Feyenoord Rotterdam met 30 punten verschil. Guard Myles Stephens was de man bij Mechelen met 20 punten en zes rebounds.

Live te bekijken

Het duel tussen Donar vs. Mechelen is live te bekijken via onze stream. Vanaf 20.00 uur loopt de klok. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel is de analyticus van dienst.