Oekraïense songfestivalband Go_A komt naar Bevrijdingsfestival Groningen

De Oekraïense band Go_A
De Oekraïense band Go_A © Eigen foto
De Oekraïnese band Go_A komt op 5 mei naar Groningen voor een optreden op het Bevrijdingsfestival. Omdat ze aandacht vragen voor de situatie in Oekraïne, mag de band toch het land uit.
Go_A werd niet alleen bekend vanwege hun deelname aan het Eurovisie Songfestival, vorig jaar in Rotterdam, maar ook omdat hun nummer 'Shum' op social media veel gebruikt wordt om aandacht te vragen voor de oorlog.

Uitnodigingsbrief

De mannelijke bandleden mochten de afgelopen weken het land niet uit, omdat ze misschien moesten vechten in de oorlog. Omdat in sommige gevallen een uitzondering wordt gemaakt, schreef de organisatie van het Bevrijdingsfestival Groningen een uitnodigingsbrief aan de Oekraïense overheid.
Daar stond onder andere dit in: 'Om deze boodschap extra kracht bij te zetten kijken wij enorm uit naar de komst van Go_A om zowel in woord als daad ons mee te nemen in de verschrikkelijke situatie die momenteel plaatsvindt in Oekraïne en, daar waar we kunnen, de Oekraïners tot steun te zijn.'
Go_A vertegenwoordigde Oekraïne vorig jaar in Rotterdam op het Eurovisie Songfestival:

Mogelijkheid tot doneren

Het optreden van Go_A zal op 5 mei om 16.15 uur plaatsvinden op de Oelala Sena Stage. Dit is een grote tent op de drafbaan met een capaciteit van 16.000 bezoekers. 'Tijdens het optreden is het tevens mogelijk om een donatie te doen voor de oorlogsslachtoffers', aldus de organisatie.