Mollema draait warm op de wielerbaan van Corpus den Hoorn

Bauke Mollema trekt zich op gang
Bauke Mollema trekt zich op gang © Jan Schuil
Met een gemiddelde snelheid van 46 kilometer per uur raasde Bauke Mollema donderdagavond over de wielerbaan op Corpus den Hoorn in de stad Groningen. Net terug van een hoogtestage, dook hij op tussen de amateurrenners die wekelijks meedoen aan de trainingskoers.
'Lang geleden. Het was weer leuk!', laat de Groninger weten. Voor even was hij terug op de plek waar hij z'n wielerloopbaan de eerste aanzet gaf. Intussen heeft de 35-jarige renner van Trek-Segafredo een erelijst om 'U' tegen te zeggen. Winst in de Ronde van Lombardije, etappezeges in Tour de France en Ronde van Spanje.
'Ik ben een weekje in bij mijn familie hier. Het is een soort van vakantie want de kinderen zijn vrij van school. Bovendien was ik sinds vorige zomer niet meer in Nederland geweest,' licht de ervaren wielrenner, die Monaco als thuisbasis heeft, zijn aanwezigheid toe.

Aantal jaren door

Mollema was niet op de wielerbaan om de cirkel rond te maken. Eerder gaf hij al aan nog wel een aantal jaren door te gaan. Hij wil zijn contract verlengen bij de Amerikaanse formatie waar hij nu al voor het achtste jaar onder contract staat. Een groot doel voor dit seizoen is een etappe winnen in de Ronde van Italië. Maar ook om vanaf half april goed in vorm te zijn.

Rust en trainen

Daarom de hoogtestage. Ruim een maand geleden kwam hij voor de laatste keer in actie tijdens de slotetappe van Parijs-Nice. Hij sloot de Franse etappekoers af met een achttiende plaats in het algemeen klassement. Daarna wisselden rust en trainen elkaar af.

Niet luieren met Pasen

Aanstaande woensdag hoopt hij veel in beeld te komen bij de Waalse Pijl. Een koers die hem ligt met twee zesde plaatsen als beste resultaten op de Muur van Huy. Een paar dagen later volgt een echte klassieker met Luik-Bastenaken-Luik. Reden genoeg om niet te luieren met de Paasdagen.
'Ik ben behoorlijk druk de komende dagen. En ik moet ook nog wel pittig trainen dit weekend. En dan op dinsdag naar het hotel van de ploeg in Maastricht. Dinsdag aan het eind van de middag heb ik wel tijd om te bellen.'