Transfer Oratmangoen is rond: aanvaller tekent voor drie jaar bij FC Groningen

FC Groningen-aankoop Ragnar Oratmangoen voor Go Ahead Eagles in de wedstrijd tegen Ajax
FC Groningen-aankoop Ragnar Oratmangoen voor Go Ahead Eagles in de wedstrijd tegen Ajax © ANP
De kogel is door de kerk: Ragnar Oratmangoen maakt de overstap naar FC Groningen. De 24-jarige aanvaller heeft een contract getekend voor drie jaar bij de Trots van het Noorden. Dat heeft de club vrijdagavond bekendgemaakt.
De transfer hing al een een paar dagen in de lucht. Oratmangoen komt over van Go Ahead Eagles. In Deventer was hij bezig met zijn eerste seizoen. Daarvoor kwam hij uit voor Cambuur, NEC en TOP Oss.
De Brabander speelde 28 competitieduels en 5 bekerwedstrijden voor de Eagles. Hij scoorde daarin niet, maar gaf wel vier assists. De rechtsbenige Oratmangoen kan als aanvallende middenvelder spelen, maar ook als veugel- of schaduwspits.

'Goede stap'

Op de FC-website zegt de kersverse aankoop blij te zijn met z'n transfer: 'FC Groningen is een hele mooie, stabiele club in de Eredivisie, die altijd om de Europese plekken moet spelen. Het is voor mij een goede stap binnen de Eredivisie. Ik wil zien hoe het me afgaat bij een grotere club waar de verwachtingen hoger zijn.'
Wim Masker ziet de komst van middenvelder wel zitten. Volgens de RTV Noord-analist is Oratmangoen 'dribbelsterk en balvast'. Ook is hij volgens Masker 'goed in de combinatie'.