Groninger misdaadverslaggever Mick van Wely weer aan het werk na beschuldigingen wangedrag

Mick van Wely
Mick van Wely © ANP
Misdaadverslaggever Mick van Wely heeft zijn werkzaamheden hervat nadat hij in februari van dit jaar geschorst werd door zijn werkgever De Telegraaf vanwege seksueel ongewenst gedrag.
Naast de schorsing werden hem ook sancties opgelegd. De maatregel volgde op diverse meldingen door vrouwen bij een van de vertrouwenspersonen, zo meldde Mediahuis, eigenaar van De Telegraaf, in een verklaring.

Excuses

'Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan', liet Van WeIy in dezelfde verklaring weten. 'Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten.'

RTV Noord en Dagblad

De Groninger misdaadverslaggever werkte zo'n vijftien jaar voor het Dagblad van het Noorden, tot hij in 2015 overstapte naar De Telegraaf. Van Wely is in z'n rol als misdaadjournalist ook regelmatig op Radio Noord te horen.
De meldingen van het seksueel ongewenst gedrag van Van Wely kwamen niet lang na de onthullingen bij onder meer The Voice of Holland en Ajax naar buiten.