Lycurgus verkwanselt finaleplek op laatste speeldag

Dennis Borst op archiefbeeld tegen Sliedrecht
Dennis Borst op archiefbeeld tegen Sliedrecht © JKbeeld
De volleyballers van Amysoft Lycurgus zijn op dramatische wijze een plek in de finale misgelopen. De Groningers verloren verrassend uit bij Sliedrecht Sport met 3-1.
De ploeg van Lycurgus-coach Arjan Taaij had aan een zege voldoende voor een plek in de best-of-five finaleserie tegen koploper Active Living Orion uit Doetinchem. Eerder wonnen de Groningers nog in eigen huis met 3-0 van de nummer vier uit de kampioenspoule.

Ineenstorting na goede start

Lycurgus begon met de gebruikelijke basis: Markus Held, Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst en Steven Ottevanger.
Lycurgus startte goed aan de wedstrijd en won de eerste set ruim: 21-25. Daarna stortte de ploeg van coach Arjan Taaij volledig in. De overige setstanden in Sporthal De Basis waren 25-17, 25-19 en 25-19.

Finaleplek naar Dynamo

Doordat concurrent Draisma Dynamo uit Apeldoorn in eigen huis met 3-1 won van Orion, gingen de Apeldoorners er met de finaleplek vandoor. Vorig seizoen werd de ploeg van Dynamo-coach Redbad Strikwerda nog landskampioen ten koste van Lycurgus.
Bekerfinale
Lycurgus kan ondanks de zeperd van vanavond nog wel een prijs winnen dit seizoen. Op maandag, tweede paasdag, spelen de Groningers de bekerfinale tegen Orion, vanaf 13.00 uur in Ede.