Korfballers Nic. promoveren naar de hoofdklasse

De spelers van Nic. vieren de promotie naar de hoofdklasse
De spelers van Nic. vieren de promotie naar de hoofdklasse © Henk Elderman/RTV Noord
De korfballers van Nic. uit Groningen spelen volgend zaalseizoen in de Hoofdklasse. Het team won in de strijd om promotie van KV Heerenveen. Het is de eerste stap op weg naar een rentree op het hoogste niveau.
De voortekenen waren al goed voor de Groninger korfballers. Vorige week werd de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen de Friezen met vijf punten verschil gewonnen.
Zaterdag was het verschil vier punten, 22-18. In de eerste helft werd de tegenstander overdonderd. Na rust was het duel een formaliteit. Vanaf het begin af aan was Nic. scherp met aanvoerder Tom van Os voorop. Hij schoot de eerste twee ballen door de korf.

Op de rug leggen

'Kijk, als je zo begint ligt de druk meteen bij Heerenveen. Als je er twee maakt moeten zij er achteraan,' legde Van Os uit. Coach Kees Vlietstra balde een vuist toen de promotie een feit was. Het was de kroon op het werk van de afgelopen jaren en op een seizoen waarin niet werd verloren.
'We hebben vorige week in Heerenveen de eerste klap uitgedeeld, maar dan moet je ze hier alsnog even op de rug leggen. En dat is gelukt. Ik ben trots en blij.'
Korfballers Nic promoveren: 'De reis duurde lang'

Jonge groep

Nic. speelde jarenlang in de Korfballeague, degradeerde en zakte sportief gezien ver weg. Langzaamaan is het herstel ingezet. 'We hebben een vaste jonge groep die er voor wil gaan. Dat is het ideale recept voor wat we nu hebben bereikt,' zegt Kylie Wetsema.
De spelers maakten er op de vloer van het Alfa College al een klein feestje van. Het echte vieren van de eerste stap naar het hoogste niveau gebeurde in clubhuis 'Nic.-Nest."