PI Ter Apel werft personeel met 'walkthrough' bij de gevangenis

De gevangenis van Ter Apel vanuit de lucht
De gevangenis van Ter Apel vanuit de lucht © PI Ter Apel
De penitentiaire inrichting (PI) in Ter Apel is nog altijd op zoek naar nieuw personeel. Wie belangstelling heeft, kan binnenkort een kijkje nemen bij de gevangenis zelf. Vooraf aanmelden is daarvoor wel noodzakelijk.
Op zaterdag 30 april houdt de gevangenis een walkthrough waarbij belangstellenden worden verwelkomd in een loods bij de gevangenis. De PI hoopt dat aanwezigen in gesprek gaan met de personeelsleden en zo zelf ook interesse krijgen om gevangenisbewaarder te worden.

Echte werving in plaats van online

De fysieke bijeenkomst volgt op twee online bijeenkomsten waarin de PI al eerder personeel wierf. De eerste was in 2018, de laatste op 7 maart. Eerder dit jaar maakte de gevangenis bekend op zoek te zijn naar zo'n dertig nieuwe bewaarders, beveiligers en begeleiders die gedetineerden helpen bij het werken overdag. Dat vanwege een uitbreiding van het complex van 434 naar 456 plekken.

Vooral begeleiders en medewerkers binnen de muren nodig

'Ons online wervingsevent heeft zeker een aantal geschikte kandidaten opgeleverd', zegt woordvoerder Marloes Tuk. 'Naar verwachting kan binnenkort de helft van de dertig openstaande vacatures worden ingevuld, voor de andere helft is dus nog een extra inspanning nodig.'
Tuk verwacht dat er inmiddels genoeg mensen zijn voor de beveiliging van het complex. 'Voor penitentiair inrichtingswerkers en arbeidsbegeleiders blijkt het wat lastiger om geschikte mensen te vinden.'

Bijzondere groep

De PI in Ter Apel heeft een andere doelgroep dan andere gevangenissen in Nederland. Het is een inrichting voor vreemdelingen en veiligelanders die veroordeeld zijn voor, of verdacht worden van een misdrijf.
Een wervingsfoto voor personeel in PI Ter Apel
Een wervingsfoto voor personeel in PI Ter Apel © PI Ter Apel