'Totti' scoort en ziet droom uitkomen met voetbalderby

Marten 'Totti" Dohmeijer geniet met volle teugen van eenmalig terugkerende derby
Marten 'Totti" Dohmeijer geniet met volle teugen van eenmalig terugkerende derby © Henk Elderman/RTV Noord
Er is vuurwerk, drie parachutisten landen op het veld van VV Winsum en Marten 'Totti' Dohmeijer wordt met de bus opgehaald. De ongeneeslijk zieke voetballer krijgt de dag van z'n leven. Een van zijn laatste wensen gaat in vervulling.
Zijn club Hunsingo speelt nog een keer de derby tegen VIBOA. De Winsumer voetbalverenigingen zijn in 2016 gefuseerd tot VV Winsum. Dohmeijer is uiteraard de aanvoerder. Hij speelt met nummer 10 in de spits. Twee weken eerder doet hij een voorstel om 'rood' en 'geel' tegen elkaar te laten spelen.
Marten krijgt de felicitaties na zijn doelpunt
Marten krijgt de felicitaties na zijn doelpunt © Henk Elderman/RTV Noord

Spaarrekening

Dat zijn grote droom nu al uitkomt is voor hem onwerkelijk. 'Wat ze neergezet hebben in twee weken tijd is geweldig.' Dohmeijer loopt, begeleid door vuurwerk, voor de wedstrijd met vrouw Marloes en dochter Saar het veld op.
Bij de middenstip ontvangt hij een cheque van vijfhonderd euro van VV Winsum. Daarbovenop komt nog een bedrag van 2500 euro, bijeengebracht door alle, in totaal zo'n tachtig, spelers. Het is voor de spaarrekening voor Saar. Ze heeft ook al een dikke knuffelbeer onder haar arm.
'Totti' scoort en ziet droom uitkomen met voetbalderby

Treffer

Aan alles is gedacht deze middag. Als klap op de vuurpijl schiet Marten zelf vanaf de rand van het strafschopgebied de tweede treffer van Hunsingo binnen. De eindstand is 3-2 voor VIBOA. Als het laatste fluitsignaal klinkt, komen de omhelzingen voor 'Totti'. 'Vanaf m'n veertiende is dat mijn bijnaam. Het is bedacht door een teamgenoot uit die tijd vanwege m'n haardracht.'
Opbrengst KWF-collectie VV Winsum bekendgemaakt

Vuist de lucht in

Bij de ingang van het sportpark staat een collectebus van KWF Kankerbestrijding. In de loop van de avond wordt het bedrag bekengemaakt. De opbrengst is ruim 5600 euro, en er klinkt opnieuw applaus. De vuist van Marten gaat in de lucht. In de andere hand een biertje, want hij houdt ook heel erg van een derde helft.