Aardbeving met kracht van 1.6 in Westeremden: 'Het huis kraakte' (update)

Westeremden vanuit de lucht
Westeremden vanuit de lucht © ProNews
In Westeremden is zondagmiddag een aardbeving geweest met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter. Dat meldde het KNMI, nadat eerst was uitgegaan van kracht 1.8. Volgens het instituut vond de beving plaats om 15.27 uur.
Mensen in en rondom Westeremden die de beving voelden, laten aan RTV Noord weten dat 'het huis kraakte' en dat er sprake was van 'trillende ramen en kozijnen'.
De beving in Westeremden was overigens niet de eerste beving die zondag werd waargenomen. Even na 08.30 uur trilde de grond ook licht in Zuidwolde; die aardbeving had een kracht van 0.6. Een kwartier na de beving van 15.27 uur in Westeremden was het in diezelfde plaats overigens weer raak, ditmaal met een beving met kracht 0.7.

Vierde Groningse beving in april

De aardbeving(en) in Westeremden zijn de vierde en vijfde van deze maand in onze provincie. De zwaarst gemeten beving in april dateert van 1 april, toen er een aardbeving plaatsvond met kracht 2.7.
Update: dit bericht is geüpdatet nadat het KNMI de kracht van de beving bijstelde van 1.8 naar 1.6. Daarnaast is de info van de tweede beving in Westeremden toegevoegd.