Afgelopen | Donar wint van Antwerpen met 81-75

Donar krijgt de geest
Donar krijgt de geest © JK Beeld
Na de goede overwinning op vrijdagavond tegen Kangoeroes uit Mechelen neemt Donar het dinsdagavond op tegen Telenet Giants uit Antwerpen. Het lijkt er op dat de ploeg van coach Matthew Otten het lek boven heeft. Bekijk het duel in MartiniPlaza hier live vanaf 19.30 uur.
Het werd een bescheiden feestje in de kleedkamer van de Groninger basketballers afgelopen vrijdag. Na twee verliespartijen tegen Leuven en de domper eerder tegen Mechelen was de stemming niet optimaal in de ploeg van Otten. Echter na de goede wedstrijd en de overwinning tegen het tot dan toe ongeslagen Kangoeroes lijkt het gevoel weer goed.

Des keizers baard

Theoretisch kan Donar nog de tweede Nederlandse ploeg worden in de Elite Gold. Dan moet Heroes Den Bosch de komende drie wedstrijden verliezen en Donar alles winnen. Deze tweede plek geeft recht op een directe plaatsing voor de landelijke play-offs. Als de ranglijst zo blijft, wat waarschijnlijk is, dan moeten de Groningers eerst kwartfinales spelen.
De Groninger basketbalformatie kan ieder geval niet achterhaald worden. Feyenoord en Zwolle kunnen Donar niet meer achterhalen. Een duel om des keizers baard dus, maar een verlies in eigen huis is voor Otten geen optie.
Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wordt Donar de derde Nederlandse ploeg, daarmee kwalificeren de Groningers zich voor de kwartfinales. In de Elite Silver staan Aris Leeuwarden en BAL Weert gelijk. De Nederlandse ploeg die in deze competitie het hoogst eindigt, wordt de tegenstander van Donar.

Double overtime

De uitwedstrijd tegen Telenet Giants Antwerp ging aardig gelijk op, uiteindelijk trokken de Groningers na 'double overtime' aan het langste eind. Donar won in Antwerpen met 93-95. De Antwerpenaren hebben dus nog wat recht te zetten.
Vorige week wonnen de Belgen in eigen huis tegen Zwolle. De Landstede Hammers gingen met 61-78 onderuit tegen de ploeg van coach Luc Smouth. Man van de wedstrijd was Markel Brown met vijftien punten en vier rebounds. Maar ook Jean-Marc Mwema is een speler om in de gaten te houden. In de wedstrijd tegen Zwolle scoorde hij vijftien punten en pakte maar liefst veertien rebounds.

Live te bekijken

Het duel tussen Donar vs. Antwerpen is live te bekijken via onze stream. Vanaf 19.30 uur loopt de klok. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel is de analyticus van dienst.