Donar wint in wedstrijd met twee gezichten van Antwerpen

Nwogbo belangrijk in de tweede helft
Nwogbo belangrijk in de tweede helft © JK Beeld
Na de overwinning tegen Kangoeroes van afgelopen vrijdag kon de ploeg van Matthew Otten de goede lijn voortzetten. Ruim 3000 toeschouwers zagen een wedstrijd met twee gezichten. De Groningers speelden in de tweede helft een goede partij en wonnen met 81-75.
Voor een plaats in de play-offs maakte het weinig meer uit. Alleen in theorie kon de ploeg van Otten Heroes Den Bosch nog achterhalen. Maar van een verlies in eigen huis wilde coach Otten niets weten. Hoewel Donar in de eerste helft weinig liet zien, stond er in de tweede helft een hele andere ploeg. De Groninger basketbalformatie won uiteindelijk met 81-75. Een knappe tweede thuisoverwinning op rij.
Samenvatting Donar - Antwerpen

Moeilijk

Donar begon niet flitsend aan de wedstrijd. De ploeg van Otten maakte het vooral zichzelf moeilijk. De keuzes waren niet goed en vaak te ingewikkeld. Onder andere Willem Brandwijk leek niet scherp en werd er door de coach snel afgehaald.
Schoten vielen net niet en de Groningers pakten maar weinig rebounds onder de basket van de Giants. Antwerpen liep al vrij snel uit met zes punten. Door een goede score van Donte Thomas werd de schade nog beperkt, na het eerste kwart stond het 16-20.

Initiatief

De ploeg van de Belgische coach Luc Smouth bleef vooral rustig en hield het initiatief in het tweede kwart. Donar bleek geen antwoord te hebben op het makkelijk spelende Antwerpen. De Groninger basketbalformatie liep vooral achter de feiten aan.
Mede door scores en het goede verdedigingswerk van Thomas Koenis bleef Donar nog een beetje in het spoor van de Antwerpse formatie. De ploeg van Otten liet nauwelijks een gestroomlijnde aanval zien. Door een goede driepunter van Donte Ingram gingen de Groningers met zes punten achterstand de rust in: 33-39. Het verschil zat vooral in het balverlies: Antwerpen had vier keer balverlies en Donar elf keer.

Een ander Donar

Er zat waarschijnlijk peper in de thee bij de Groningers, want na rust stond er een ander Donar op het veld. Met zevenmijlslaarzen aan zetten de Groningers aanval na aanval in. Onder andere onder leiding van Lotanna Nwogbo pakte Donar de voorsprong. De aanvallen waren doordachter en het balverlies werd steeds minder.
Aan Antwerpse zijde scoorden Roby Rogiers en Cameron Krutwig een stuk minder dan in de eerste helft. Donar verdedigde goed en kon het goede spel voortzetten. Het derde kwart eindigde in 64-60 in het voordeel van Groningen.

Uit het veld geslagen

Donar zette de goede lijn uit het derde kwart door. De Groningers liepen zelfs uit tot tien punten. Daarnaast had de ploeg van Otten het geluk ook een beetje aan hun zijde. Veel schoten vielen net goed. De rebounds maakten het verschil. De missers van Antwerpen werden door Groningen keer op keer uit de lucht gepikt.
De Giants leken uit het veld geslagen door het wervelende Donar. Met een knappe driepunter uit de hoek bracht Jimmy Gavin de voorsprong weer op tien punten. In de laatste twee minuten werd het alsnog spannend, maar de Groningers speelden de wedstrijd uiteindelijk goed uit en wonnen met 81-75.
Volgende wedstrijd
Aanstaande zaterdag neemt Donar het in België op tegen Belfius Mons-Hainaut. De wedstrijd begint om 20.30 uur in de Mons Arena.