Boerderijwinkel in Garmerwolde bestolen: 'Iemand was op zoek naar voedsel'

De bestolen boerderijkraam in Garmerwolde
De bestolen boerderijkraam in Garmerwolde © Irma van den Bergh
Bij een boerderij aan de Lageweg in Garmerwolde is in de nacht van maandag op dinsdag de landwinkel bestolen. Uit de kraam werden kaas, eieren en vlees gestolen. 'Alle apparatuur staat er nog, gelukkig', zegt eigenaresse Irma van den Bergh.
Het verkooppunt aan de weg begon in coronatijd. Net als bij andere boerenbedrijven merkte Van den Bergh dat er vraag was naar verse en lokale producten die 'coronaproof' gekocht konden worden.
'Verschillende mensen vroegen of ze ook wat konden kopen bij de boer. Daarom zijn we in het najaar dit verkoopstandje begonnen. Er staat ook een tafel bij waar je je ijsje op kunt eten.'

Deur van stalletje opengebroken

Groot is de verbazing dinsdagochtend als blijkt dat de deur van het winkeltje geforceerd is. Binnen ziet Van den Bergh dat de winkel is geplunderd.
'Iemand is 's nachts langsgekomen en heeft zelf boodschappen gedaan zonder te betalen. Zo jammer. De kaas, eieren en het vlees zijn weg. Het was echt iemand die op zoek was naar voedsel.'
De opengebroken deur van het kraampje in Garmerwolde
De opengebroken deur van het kraampje in Garmerwolde © Irma van den Bergh

Vaker doelwit

Het is niet voor het eerst dat een boerderijkraam in onze provincie doelwit is van een inbraak. In het najaar van 2020 werden bij meerdere stalletjes de geldkistjes opengebroken en leeggehaald.

Politie zoekt getuigen

Van den Bergh heeft inmiddels aangifte gedaan van inbraak. Op Twitter vraagt de wijkagent of getuigen van de diefstal zich willen melden.