Leekster Eagles heeft niets meer te vrezen

Karim Layeb(11) ziet een inzet over het doel verdwijnen
Karim Layeb(11) ziet een inzet over het doel verdwijnen © Henk Elderman/RTV Noord
Het resultaat viel tegen, maar de thuiswedstrijd van Leekster Eagles tegen Texel '94 boeide van begin tot eind. Met de 2-2 eindstand kon vriend en vijand leven. Met nog vijf wedstrijden te spelen is het team van trainer Bas Lulofs vrijwel zeker van nog een seizoen Eredivisie.
De ruststand in Sportcentrum Leek was 0-0. Dat lag vooral aan beide keepers. Mehdi Charaf Eddine had een drietal goede mogelijkheden. Steeds stond of lag de Texelse keeper in de weg.
Aan de andere kant bewees Erwin Mensink zijn klasse met een handvol spectaculaire reddingen. De doelman heeft aangekondigd aan het eind van dit seizoen te stoppen. De zoektocht naar een vervanger voor hem is in volle gang.

Handig vrij

Het duel kreeg na rust, ondanks dat het aantal kansen in de tweede helft een stuk minder was, de doelpunten die het verdiende. Texel nam de leiding. Met man en macht gingen de Leeksters op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er via een afstandsschot van Getuar Derguti.
Rienk Bouma liet de thuisaanhang zo'n vijf minuten voor het einde opnieuw juichen. Hij liep zich handig vrij bij een corner van aanvoerder Karim Layeb en tikte de bal tegen de touwen.

Euforie

De goal werd uitgebreid gevierd. Wellicht met het gevoel dat de wedstrijd gespeeld was. Maar niets was minder waar. Nog geen minuut later profiteerde Texel van de euforie na het doelpunt. Voor de eilanders een belangrijk doelpunt in de strijd tegen degradatie.

Tevreden met een punt

Daar is Leekster Eagles zo langzamerhand wel van gevrijwaard. 'We hebben nog een overwinning nodig om veilig te zijn. Natuurlijk hadden we deze wedstrijd stiekem wel willen winnen, maar ik ben ook tevreden met een punt', was het commentaar van Lulofs na de wedstrijd die gezien de verhoudingen geen winnaar verdiende.
De trainer die aan het begin van het seizoen de plaats innam van Martijn Alssema gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen aan het roer staat in Leek. Hij heeft wel aangegeven een goede assistent-trainer bij trainingen en naast zich op de bank te willen.

Geen zorgen

Met de vierde plaats in de degradatiegroep en de voorsprong op de ploegen daaronder, hoeft zich Leekster Eagles zich geen zorgen meer te maken over lijfsbehoud. Bovendien biedt het spel voldoende perspectief.
Zondag komt het team al weer in actie. De verre uitwedstrijd tegen Groene Ster uit Vlissingen staat dan op het programma.