Duurzaamheidssubsidie voor gedupeerde Groningers wordt opnieuw verlengd

De waardevermeerderingsregeling is een compensatie voor de stroperige afhandeling van aardbevingsschade
De waardevermeerderingsregeling is een compensatie voor de stroperige afhandeling van aardbevingsschade © Flickr / Maarten Breet (creative commons) / Jos Schuurman (FPS)
Het kabinet trekt nog eens 75 miljoen euro uit voor gedupeerden van de gaswinning in onze provincie. Het geld is bedoeld voor het verduurzamen van woningen. Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief aan de Tweede Kamer.
Deze waardevermeerderingsregeling werd in 2017 ingesteld als compensatie voor de stroperige afhandeling van de aardbevingsschade. Huiseigenaren die voor minstens duizend euro schade hebben, kunnen een bedrag van maximaal vierduizend euro besteden aan bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, een warmtepomp of andere energiebesparende maatregelen.
Er was in totaal ruim 89 miljoen euro voor beschikbaar. Dit budget is het afgelopen jaar twee keer opgehoogd: eerst met 40 miljoen euro en vervolgens met 60 miljoen euro. Naar verwachting is dat budget aan het einde van deze maand op. Daarom is besloten om de looptijd van de regeling te verlengen tot 1 oktober 2022 en het budget aan te vullen met 75 miljoen euro.