Teammanager Edwin Bolt vertrekt bij FC Groningen: 'Verhoudingen beetje verstoord' (update)

Edwin Bolt na de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle
Edwin Bolt na de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle © Orange Pictures
Teammanager Edwin Bolt stopt aan het einde van het seizoen bij FC Groningen, de club waar hij al achttien jaar werkzaam is. Hij was graag gebleven, maar kwam niet tot een akkoord met de directie over een aantal zaken. 'Het steekt me dat ik bij mijn clubje weg moet.'
Als kind was het zijn droom om ooit bij FC Groningen aan het werk te kunnen. Vanuit Eenrum bezocht de nu 51-jarige Bolt steevast alle thuiswedstrijden van zijn club in het oude Oosterparkstadion.

Van Onder-13 naar jeugdcoördinator

Vanuit die liefde voor de club begon hij achttien jaar geleden als vrijwilliger van de jeugdopleiding op Corpus den Hoorn als elftalleider van het onder-13-team. Na drie jaar ging Bolt een leeftijdscategorie hoger aan de slag, om uiteindelijk door te stromen naar coördinator van de gehele jeugdopleiding. Daar was hij zo'n tien jaar de steun en toeverlaat van de inmiddels overleden Martin Koeman.
Toen Bas Roorda in 2017 afscheid nam als elftalleider, werd Bolt het nieuwe aanspreekpunt en de regelneef voor de spelers van de eerste selectie.
Edwin Bolt in de Johan Cruijff ArenA
Edwin Bolt in de Johan Cruijff ArenA © OrangePictures
Nu komt er een einde aan zijn tijd bij FC Groningen. Volgens Bolt ligt daar een verschil van inzicht aan ten grondslag. 'De verhoudingen waren een beetje verstoord', zegt Bolt.
'Ik ben als teammanager al vijf jaar aan het werk tijdens alle vakanties van mijn kinderen bijvoorbeeld. Daar heb ik vorig jaar al mijn twijfels over uitgesproken en ik had gehoopt dat de club daar een beetje in mee wilde denken. Tijdens de schoolvakantie komende zomer was ik graag een weekje vrij geweest, maar dat zat er gewoon niet in', aldus een enigszins teleurgestelde Bolt.
'Verder zijn er ontwikkelingen gaande waar ik me niet helemaal aan kan conformeren', voegt hij eraan toe.
Uiteraard mag de directie haar eigen mening hebben
Edwin Bolt - Teammanager FC Groningen
'Ik wil niet te veel op alle details ingaan, omdat ik niet denk dat het goed zou zijn voor de club', vervolgt Bolt. 'Er speelt intern een aantal dingen waar ik moeite mee heb en daar zijn we met elkaar het gesprek over aangegaan. Ik vind het jammer dat we niet tot elkaar zijn gekomen en dat het daardoor hier voor mij ophoudt bij FC Groningen', zegt de teammanager. 'Verder blijft FC Groningen mijn club.'
Desondanks was Bolt graag verdergegaan bij de club, desnoods in een andere functie, maar dat zat er niet in. 'Er waren nu geen vacatures, dus dan houdt het op', kreeg hij naar eigen zeggen te horen.
'Uiteraard mag de directie haar eigen mening hebben', wil Bolt benadrukken. 'Maar ik vind het jammer dat er na bijna twintig jaar op zo'n manier een einde aan mijn dienstverband komt.'
Edwin Bolt is en blijft altijd zeer welkom bij FC Groningen
Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen

Reactie

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen wil niet reageren bij RTV Noord, maar verwijst naar de algemene reactie van de club: ‘Edwin heeft in de afgelopen periode meermaals aangegeven te twijfelen over het voortzetten van zijn functie. Daarover hebben we met elkaar gesprekken gevoerd, met als uiteindelijk resultaat dat onze wegen na dit seizoen gaan scheiden. Wij zijn Edwin bijzonder dankbaar voor de lange periode waarin hij de club heeft gediend. Hij is en blijft altijd zeer welkom bij FC Groningen en wij hopen met hem op een mooi slot van het seizoen en een passend afscheid.’
Update: Dit bericht is uitgebreid met een reactie van algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen.