Melvin Twellaar schrijft NK op zijn naam in skiff-roeiboot

Melvin Twellaar na zijn race op de NK
Melvin Twellaar na zijn race op de NK © Bjarne Dijkstra
Melvin Twellaar heeft overtuigend de Nederlandse titel in de skiff gewonnen op de Amsterdamse Bosbaan. De Aegir-roeier die bij de Olympsiche Spelen zilver won in de dubbeltwee won op het NK al zijn races met overmacht. En er was meer Gronings succes.
In de halve finale spaarde Twellaar zich op de laatste 500 meter voor de finale. In die finale had de Groninger halverwege de race al een bootlengte voorsprong genomen op de rest van het veld.

Doorgaan tot Parijs

Ook Gyas-roeister Ymkje Clevering was samen met Veronique Meester in de tweezonder oppermachtig. Het duo won alle races en liet in de finale geen twijfel over hun aspiraties.
Clevering won bij de Olympische Spelen zilver in de vierzonder en wil doorgaan tot Parijs. Of het opnieuw in de vier wordt, is nog onzeker. Clevering: 'We gaan maandag eerst op trainingskamp en daarna zien we nog wel wat we gaan doen.'
Roeister Ymkje Clevering
Roeister Ymkje Clevering © ANP

Overige Groningse roeiers

Marloes Oldenburg (Gyas) baalde op haar beurt een beetje van haar vierde plaats in de skiff, een eenpersoonsroeiboot. 'Het ging wel elke race beter, maar meer zat er niet in op dit moment. Misschien als we nog een race gevaren hadden.'
De ondankbare vierde plaats was er ook voor lichtgewicht-skiffeur Stefan Slagter (Gyas), die op de hoge boei nadeel had van de wind. Dat gold ook voor skiffeuze Roos Duijn (Aegir) die ondanks de ongunstige boei vierde werd. Hunze-skiffeuze Anna Menke won de nationale titel bij de meisjes onder 19 jaar.