Oranjetour van Expeditie Grunnen eindigt spectaculair met BMX-stunt

Sietse van Berkel laat stunts zien op zijn BMX
Sietse van Berkel laat stunts zien op zijn BMX © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
‘Speciaal voor vandaag hebben we een oranje bus mee,’ grapt onliner Marthijs Veldthuis. Ook op deze eerste echte Koningsdag sinds corona toert de Expeditiebus weer door de provincie.
‘We gaan er vrolijke televisie van maken vandaag. Zullen we gewoon alle marktjes bij langs jongens?’, oppert Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer.

‘Het kan weer Ronald!’

De Koningsdagtour begint in Hoogezand-Sappemeer, waar het weer ouderwets gezellig is. ‘Het kan weer Ronald!’, zegt een van de standhouders enthousiast. ‘En je kan weer gewoon naast me staan zonder een hengel aan je microfoon,’ vervolgt hij.
Een klein stukje verderop zitten twee meisjes bij een kleedje, ze lijken er niet zo heel veel zin meer in te hebben. ‘Hebben jullie al wat verkocht dames?’, vraagt Niemeijer. Het antwoord is een kort en krachtig nee. Niemeijer heeft te doen met de meisjes en besluit ze aan hun eerste verkoop te helpen.

De tour gaat door!

De Expeditieleden zijn niet enigen die aan het touren zijn vandaag. In Veendam kan je de oude motoren horen ronken. De bulderende bolides zijn bij elkaar gekomen voor de traditionele Toeterrit die voor het eerst sinds corona weer gereden wordt.

Ronald waagt zijn leven

Via Froombosch en over Westerwijtwerd eindigt de oranjetour in Middelstum. Daar geeft voormalig wereldkampioen Sietse van Berkel samen met zijn team een spectaculaire show. Ze weten zelfs Niemeijer te strikken om met de fietsen over de presentator heen te springen.

Dit en meer…

Dit en meer zie je vanavond vanaf 18:00 op RTV Noord of bekijk de uitzending hieronder direct.
Oranje Expeditie Grunnen doet spectaculaire BMX-stunt