Johan Derksen onder vuur na uitspraken over misbruiken vrouw 'met keeper van Veendam'

Johan Derksen
Johan Derksen © ANP
Johan Derksen ligt onder vuur na opvallende uitspraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De voetbalanalist bekende maandagavond in het tv-programma Vandaag Inside dat hij in het verleden een kaars tussen de benen van een van de drank bewusteloos geraakte vrouw heeft gestoken en vervolgens is vertrokken.
De analist deed de uitspraken tijdens een gesprek naar aanleiding van een recente beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van SBS6-collega Johnny de Mol. Die zou volgens De Telegraaf in het verleden iemand hebben gedrogeerd en misbruikt. De Mol ontkent, maar legde wel zijn werkzaamheden voor de zender neer.
Derksen noemde daarop zijn eigen 'jeugdzonde'. 'Als ik eraan terugdenk, Wilfred, je schaamt je kapot'', zei Derksen tegen presentator Wilfred Genee, schrijft RTV Drenthe.

'Met de keeper van Veendam'

Vervolgens onthulde Derksen ooit eens te zijn gaan stappen met twee vrouwen en 'de keeper van Veendam' en dat de vrouwen zo dronken werden dat zij bewusteloos waren geraakt. Toen de mannen wilden vertrekken, zagen zij 'een grote kaars' die zij 'erin gestopt' zouden hebben. 'Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen', zei Derksen. In de studio werd door onder meer René van der Gijp hard gelachen om de bekentenis. Genee zegt nog: 'Het is in jouw geval natuurlijk allang verjaard.'
Om welke keeper van Veendam het zou gaan vertelt het verhaal niet.

Grote ophef op social media

De uitspraken van Derksen leidden op sociale media direct tot ophef en ook vandaag wordt er in andere media over doorgepraat. Talpa Network, eigenaar van SBS6 dat Vandaag Inside uitzendt, meldt de zaak verder te onderzoeken.
Derksen laat aan RTV Drenthe weten niet van plan te zijn om zijn excuses aan te bieden. Hij zal vanavond in een nieuwe uitzending van Vandaag Inside nog wel terugkomen op zijn uitspraken.