Verdachte van moord op kapster uit Muntendam in september voor de rechter

De politie deed onderzoek in en bij de woning in Muntendam
De politie deed onderzoek in en bij de woning in Muntendam © Noordernieuws
Het psychisch onderzoek naar Sander P., die verdacht wordt van de moord op kapster Nathalie de Meer uit Muntendam, is klaar. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een tweede korte voorbereidende zitting in de rechtbank van Groningen.
Halverwege mei wordt het dossier aangevuld met een reclasseringsrapport plus de bevindingen van de psycholoog en de psychiater die P. hebben onderzocht.
De 55-jarige P. uit Muntendam verscheen donderdag niet in de rechtszaal. Wel was zijn advocaat Mr. Paul van Jaarsveld aanwezig, evenals nabestaanden van het slachtoffer.

Moord

P. wordt verdacht van moord dan wel doodslag op de kapster. Zij kwam op 7 november vorig jaar omstreeks 09.30 uur om het leven in haar woning aan de Middenweg in Muntendam. P. heeft inmiddels bekend dat hij de dader is.

Tape

Volgens het Openbaar Ministerie staat het vast dat P. tape de neus en de mond van het slachtoffer heeft afgeplakt met tape en dat hij geweld tegen haar hoofd heeft gebruikt.

Vastzitten

Donderdag werd voornamelijk gesproken over de datum van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Deze staat vooralsnog gepland voor 19 september. De zitting zal naar verwachting de hele dag duren. Tot die tijd blijft P. vastzitten.
Voor de laatste stand van zaken, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling, is er opnieuw een korte inleidende zitting gepland. Deze staat gepland voor 11 juli.