N388 bij Bakkerom vanaf 9 mei maand lang afgesloten

Werkzaamheden aan de N388 begin dit jaar
Werkzaamheden aan de N388 begin dit jaar © Jan van der Meide/Provincie Groningen
De provinciale weg N388 bij Bakkerom is van maandag 9 mei tot en met vrijdag 10 juni afgesloten. Het gaat hierbij om het wegvak tussen de rotonde bij Boerakker en de kruising met de Langewolderweg en de Kuzemerweg.
Tijdens de werkzaamheden wordt een nieuwe brug/faunaverbinding aangesloten. Ook wordt de tijdelijke weg (bypass) verwijderd en krijgt de weg een nieuwe laag asfalt.
In dezelfde stremmingsperiode is ook de Dijkweg in Bakkerom afgesloten voor doorgaand verkeer. De Mensumaweg is dicht in de ochtendspits van 07.00 tot 09.00 uur. Beide wegen blijven wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Omleidingsroute en bereikbaarheid

De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Doorgaand verkeer kan omrijden via Sebaldeburen, Grootegast, Doezum, Kornhorn en Noordwijk. Bij de start van de werkzaamheden zijn verkeersregelaars aanwezig.
Woningen en bedrijven langs de provinciale weg blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. De weg blijft ook toegankelijk voor fietsers, hulpdiensten en de afvalinzamelaar.

Volledige afsluiting 1 en 2 juni

De N388 is 1 juni en 2 juni geheel afgesloten, dus ook voor alle bestemmingsverkeer. Als de weersomstandigheden het toelaten brengt de aannemer in deze periode een nieuwe laag asfalt aan.
De N388 ten noorden van Boerakker was eerder dit jaar ook al enige weken gesloten. Dat had te maken met de overvloedige regenval van toen.