Afgelopen: Donar komt niet langs Oostende

Donar-speler Austin Luke in actie tegen Leuven (archief)
Donar-speler Austin Luke in actie tegen Leuven (archief) © JK Beeld
De tijd vliegt! Donar speelt vanavond haar laatste duel in de Cross-border fase. Waar de Elite Gold begon met een krachtmeting tegen Filou Oostende, zijn de Belgen ook vanavond de tegenstander. Terwijl de mannen uit Oostende spelen om de eer, kan Donar nog de tweede plaats bemachtigen voor de Nederlandse play-offs. Volg het duel vanaf 20u via onze livestream.
Voor Oostende valt er behalve de eer niets te halen in MartiniPlaza. De bezoekers zijn verzekerd van de eerste plaats. Voor Donar staat er meer op het spel. Bij een zege op Oostende en verlies van Heroes Den Bosch in eigen huis tegen Mons, plaatsen de Groningers zich als nummer twee voor de Nederlandse play-offs. Als Donar deze plaats bemachtigt kan het de kwartfinale van de play-offs overslaan.

Goede vorm

Donar is in goede doen. De Groninger basketballers wonnen de laatste drie duels van niet de minste tegenstanders: Mechelen, Antwerpen en Mons werden over de Blauwwitte knie geworpen. Op bezoek bij Mons zegevierde de mannen van coach Matthew Otten vorige week zaterdag met 83-74. Lotanna Nwogbo was met zestien punten de topscorer aan Groninger kant.

De tegenstander

In Filou Oostende treft Donar de beste ploeg uit de Elite Gold. De 22-voudig kampioen van België is niet alleen al zeker van de eerste plaats in de gemengde competitie, ook haalde de mannen van coach Dario Gjergja de achtste finales van de Champions League.
Bij Oostende speelt de Nederlander Keye van der Vuurst de Vries. De 20-jarige point guard, gemiddeld goed voor meer dan zes assists en acht punten, heeft zich beschikbaar gesteld voor de NBA-draft. De talentvolle Van der Vuurst de Vries was de jongste debutant in de Nederlandse nationale ploeg ooit.

Live te bekijken

Het belangrijke duel tussen Donar en Filou Oostende is live te bekijken via onze website. Het commentaar wordt verzorgd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel. De klok begint te lopen vanaf 20u.