Expeditie Grunnen slaat een balletje in Uithuizen

Ronald Niemeijer slaat een balletje bij TC Hefhuizen
Ronald Niemeijer slaat een balletje bij TC Hefhuizen © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Het Expeditie Grunnen-team is aanbeland bij de open dag van Tennisclub Hefhuizen. Ook presentator Ronald Niemeijer mag een balletje slaan.
De tip kwam op het pad van Niemeijer nadat hij in Zandeweer een doodlopende straat was ingereden. Het is een terugkerende rubriek in Expeditie: doodlopende straten inrijden en kijken wat er te beleven valt.

Eigenlijk niet doodlopend

In Zandeweer treft Niemeijer Harry Bos, die hem weet te vertellen dat de straat eigenlijk helemaal niet zo doodlopend is. ‘Als de boer het hek eruit heeft, kan je gewoon doorrijden. En dat is eigenlijk altijd,’ vertelt Bos Lachend.
Bos gaat vandaag samen met het gezin naar de open dag van Tennisclub Hefhuizen. Zijn dochter Lisa heeft net twee proeflessen gehad. ‘Zullen we ook even kijken bij de open dag?’, oppert Niemeijer.
Ronald Niemeijer spreekt een voorbijganger in de doodlopende straat die toch niet doodloopt.
Ronald Niemeijer spreekt een voorbijganger in de doodlopende straat die toch niet doodloopt. © Marthijs/RTV Noord

‘Welkom bij TC Hefhuizen’

De tennisclub is helemaal feestelijk aangekleed voor de open dag. ‘Welkom bij TC Hefhuizen’, staat op een met ballonnen versierd bord. Ook door voorzitter Roelf Wierenga wordt het team feestelijk ontvangen: ‘Wat leuk dat je er bent Ronald, kopje koffie?’
Niemeijer wil eerst even kletsen over de tennisclub voordat hij aan de koffie gaat.
‘Vroeger hadden we hier zo’n driehonderd leden, maar dat is in de loop van tijd teruggelopen naar ongeveer honderd,’ vertelt Wierenga. ‘Maar tijdens de Corona-periode zijn er ook wel weer aardig wat leden bij gekomen,’ vult hij aan.

Tussen de acht en de tachtig

‘Wat is er zo leuk aan tennissen?’, vraagt Niemeijer aan de voorzitter van de club. ‘Het is een sport voor mensen tussen de acht en de tachtig,’ vertelt Wierenga. De voorzitter laat weten dat hij inmiddels 76 is. ‘Nog vier jaar te gaan dus!’, grapt Niemeijer.
Ronald Niemeijer wil net een slok van zijn koffie nemen...
Ronald Niemeijer wil net een slok van zijn koffie nemen... © Marthijs Veldthuis/RTV Noord

Tijd voor koffie… of toch niet?

Dan mag Ronald aan zijn geliefde kop koffie, maar hij heeft nog geen slok gehad, of hij wordt al uitgedaagd wordt voor een potje tennis. Hij mag een balletje slaan tegen jeugdlid Elske Middendorp.

Dit en meer…

Tijdens hun wekelijkse tour door de provincie, komt Niemeijer dit keer ook nog terecht in een tulpenveld in Uithuizen, wordt hij muzikaal ontvangen door Crescendo in Opende en bezoekt hij het gehucht Valom.
De uitzending is vanavond vanaf 18:00 te zien op RTV Noord en wordt ieder half uur herhaald. Je kan de uitzending hieronder ook direct bekijken:
Expeditie Grunnen slaat een balletje in Uithuizen