Michael de Leeuw speelt ook volgend seizoen bij FC Groningen

Michael de Leeuw speelt woensdagavond als diepste spits
Michael de Leeuw speelt woensdagavond als diepste spits © Orange Pictures
Michael de Leeuw is ook komend seizoen speler bij FC Groningen. De optie in het huidige contract van de 35-jarige aanvaller is gelicht en verder is afgesproken is dat De Leeuw na zijn actieve carrière de kans krijgt een trainerscursus te volgen en werkzaam te zijn bij de FC.
De Leeuw is bezig aan zijn tweede periode in Groningen. Tussen 2012 en 2016 speelde hij 137 officiële duels voor de Groningers, waarin hij 55 keer scoorde. Afgelopen zomer keerde de Brabander terug na een verblijf bij het Amerikaanse Chicago Fire en FC Emmen. Sindsdien speelde hij nog dertig officiële wedstrijden in dienst van FC Groningen, waarin hij zes keer scoorde.
'Ik voel me nog steeds fit en ik denk nog voldoende waarde te kunnen hebben voor het team', zegt de aanvaller. 'Ik ben nog hongerig en blijf jagen op doelpunten. Naast succesvol zijn met het team heb ik ook nog persoonlijke doelen die ik wil bereiken, bijvoorbeeld de grens van honderd eredivisiedoelpunten. Dat is een ambitieus streven, want ik sta nu op 86 goals. Maar als je doelen stelt, moet de uitdaging in mijn ogen groot zijn.'