YouTuber Kalvijn zoekt leukste dorp en gaat op trekker naar Ten Boer

Kalvijn spreekt Ten Boer toe
Kalvijn spreekt Ten Boer toe © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Ten Boer heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Groningse YouTuber Kalvijn, om hem te helpen in zijn zoektocht naar het leukste dorp van Nederland.
Trekkers, een springkussen, muziek, suikerspinnen en jeugd, heel veel jeugd. Ten Boer is helemaal klaar voor Kalvijn.
YouTuber Kalvijn op de trekker naar Ten Boer
Kalvijn is een YouTuber met 1,29 mln. Abonnees. Het grote (en wat oudere) publiek kent hem misschien van zijn deelname aan Expeditie Robinson, Hunted VIPS of van zijn muzikale uitstapjes.

Leukste dorp

Voor zijn aankomende YouTube-video is Kalvijn op zoek naar het leukste dorp van Nederland. Vandaag en morgen bezoekt hij Havelte, Helden en… Ten Boer.
Gisterochtend deed de YouTuber een aankondiging op zijn Instagram-stories dat hij om 10.30 uur Ten Boer zou bezoeken. ‘Binnen een half uur hebben ze bijna alles hier geregeld’, vertelt Wilma Huisman. ‘Kijk je zelf ook naar de video’s van Kalvijn?’, vraagt Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer. ‘Ik ken hem wel, maar ik kijk zijn filmpjes op YouTube niet. Ik ken hem van Expeditie Robinson’, zegt Huisman lachend.

'Hij is onderweg'

Het hele plein rond het gemeentehuis in Ten Boer is volgelopen voor Kalvijn. Het is inmiddels 11.00 uur en de YouTuber is in geen velden of wegen te bekennen. ‘Hij is onderweg!’, schalt er uit de speakers.
Terwijl Kalvijn op zich laten wachten, is Ronald Niemeijer de grootste trekpleister. Veel van de jeugd die voor Kalvijn komt, wil ook wel op de foto met de Expeditie Grunnen-presentator. ‘Wil je met mij op de foto?’, vraagt Niemeijer verbaasd. ‘Kom je niet voor Kalvijn?’ Een van de jonge fans moet lachen: ‘Ik ben er ook voor jou!’
Deze jonge Ten Boerster vraagt Kalvijn ten huwelijk
Deze jonge Ten Boerster vraagt Kalvijn ten huwelijk © Marthijs Veldthuis/RTV Noord

'Kalvijn: trouwen?'

Tussen de mensenmassa treft Niemeijer Demi Dam in een prachtige trouwjurk. In haar hand heeft het meisje een wit papier met daarop de tekst: ‘Kalvijn: trouwen?’ Niemeijer vraagt zich één ding af: ‘Wat nou als hij ja zegt?’ Demi moet lachen: ‘Het is een grapje.’

Op de trekker

Dan is het eindelijk zover: de YouTuber komt een uur later dan de bedoeling was, aan in Ten Boer. Het duurde even, want Kalvijn is zondagochtend vertrokken vanaf het noordelijkste puntje van Nederland en gaat naar het zuidelijkste plekje. Zijn reis maakt hij op een trekker met een topsnelheid van 25 kilometer per uur.
‘Je hebt Ten Boer goed op de kop gezet’, stelt Niemeijer. ‘Ja, zeg dat wel! Maar ik parkeer eerst even mijn trekker,’ zegt de YouTuber lachend.
Kalvijn arriveert in Ten Boer
Kalvijn arriveert in Ten Boer © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Het hele dorp vormt zich om Kalvijn en zijn trekker. Kalvijn klimt op zijn trekker om zijn fans toe te spreken: ‘Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws! Het goede nieuws: ik ben er. Het slechte nieuws: ik moet over een half uur weer door.’ Het drukt de pret niet. Iedereen probeert een selfie te scoren met de jonge YouTuber. Een jonge fan is helemaal blij met zijn selfie.