Duitse Dag in Winschoten: 'Beetje saai, maar in Duitsland is nog minder te doen'

Ronald Niemeijer met Super Mario en een pandabeer tijdens de Duitse Dag in Winschoten
Ronald Niemeijer met Super Mario en een pandabeer tijdens de Duitse Dag in Winschoten © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Bij onze Oosterburen is 1 mei, de Dag van de Arbeid, een Nationale feestdag. Daarom vindt er jaarlijks een Duitse Dag in het centrum van Winschoten plaats.
‘Jongens, goed de oren openen of we Duits horen’, zegt Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer tegen zijn team. ‘Kun je eigenlijk een beetje Duits?’, vraagt Niemeijer aan onliner Marthijs Veldthuis. ‘Mijn docent Duits moest over zijn hart strijken om me een voldoende te geven', reageert laatstgenoemde.

‘Super Mario is geen Duitser toch?’

In de verte ziet Niemeijer een pandabeer, olifant en Super Mario. ‘Super Mario is geen Duitser toch?’, vraagt Niemeijer zich hardop af. ‘Nee, een Italiaan’, zegt Veldthuis lachend. ‘Ik wil toch even met hem op de foto!’
Een Duits koppel is bij een marktkraampje net inkopen aan het doen. Niemeijer vraagt in zijn beste Duits wat ze van de Duitse Dag in Winschoten vinden. ‘Een klein beetje saai, maar in Duitsland is nog minder te doen', reageren ze.
Gelukkig wordt de sfeer er goed ingebracht door Rudolf Elling, een one-man-band. Zijn karretje is uitgerust met speakers, een blikje voor geld, zijn CD’s en zelfs een trommel. Speciaal voor het Expeditieteam en de buren uit het Oosten zingt Elling een Duits nummer, zodat iedereen in de juiste sferen kan komen.
Dit en meer is vanavond te zien in Expeditie Grunnen, vanaf 18.00 op RTV Noord. De uitzending wordt elk half uur herhaald, maar is hieronder ook direct te bekijken:
Expeditie Grunnen bezoekt Duitse Dag: 'Beetje saai, maar in Duitsland is nog minder te doen'