Stadjers verrast door stoet scooter- en brommerrijders; politie deelt 18 boetes uit (update)

Een deel van de scooter- en brommerrijders baant zich een weg door de stad Groningen
Een deel van de scooter- en brommerrijders baant zich een weg door de stad Groningen © Persbureau Meter
Vele tientallen bestuurders van scooters en brommers zorgden zondagmiddag voor veel bekijks in en om de stad Groningen. Omdat niet iedereen in de stoet zich aan de verkeersregels hield, deelde de politie in totaal achttien boetes uit.
Wie zondag op de been was in de binnenstad van Groningen, heeft de scooter- en brommerrijders - veelal jongeren - misschien zien langskomen op het Gedempte Zuiderdiep of anders wel horen passeren.
De politie had haar handen vol om de stoet in goede banen te leiden. Zo werden er onder andere kruispunten in de stad tijdelijk afgezet zodat de claxonnerende stoet haar weg kon vervolgen.
De scooter- en brommerrijders tijdens een stop op industrieterrein De Hoogte in Groningen
De scooter- en brommerrijders tijdens een stop op industrieterrein De Hoogte in Groningen © Persbureau Meter

Wheelies

Sommige mensen die de stoet zagen passeren, vroegen zich onder meer op social media hardop af of zoiets zomaar kon. 'Maar bijeenkomsten van scooterrijders mogen op zich, mits iedereen zich aan de regels houdt', zegt een politiewoordvoerder desgevraagd. Niet iedereen in de stoet nam die regels even nauw.

Van te snel rijden tot rood licht negeren

'Zo deden sommige bestuurders wheelies, bleek dat er op onverzekerde voertuigen werd gereden, werd er te snel gereden, hadden bestuurders een telefoon in hun hand, werden rode verkeerslichten genegeerd en waren banden of spiegels niet in orde', zegt de politie.
'We hebben voor al die vergrijpen in totaal achttien boetes uitgedeeld aan de Gideonweg (Industriebuurt, red.) en op bedrijventerrein Westpoort bij Hoogkerk. Op Westpoort is ook een bromfiets in beslag genomen', aldus de woordvoerder.
Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht.
Update: Dit bericht is aangevuld met het precieze aantal uitgedeelde boetes, inclusief de reden van de boetes