GasTerra Flames landskampioen

GRONINGEN - De basketballers van GasTerra Flames zijn dinsdagavond na een bloedstollende wedstrijd, waarin Giants zich een waardige tegenstander toonde, landskampioen geworden. De eindstand van de wedstrijd was 79-74.
Eerste kwart
In een stampvolle Martiniplaza stond Flames na vier minuten speeltijd al op een 8-2 voorsprong, maar na nog eens vier minuten speeltijd wist Giants in te lopen naar een 12-12. Daniel Faris miste vervolgens beide vrije worpen. Giants weet vervolgens een kleine voorsprong uit te bouwen. De stand aan het einde van het eerste kwart is dan 16-17 in het voordeel van Giants.

Tweede kwart
Flames loopt in het begin van het tweede kwart uit naar een voorsprong van 27-20, door scores van Matt Bauscher, Jason Dourriseau en een driepunter van Aron Roye. Met nog krap vier minuten te spelen kijkt Flames vervolgens tegen een 31-22 voorsprong aan. Door een driepunter van Aron Roye kan Flames kort daarna 10 punten voorsprong noteren. De teams gaan uiteindelijk de rust in met een stand van 34-25 in het voordeel van Flames.

Derde kwart
Na twee minuten spelen in het derde kwart loopt Flames met een verschil van 14 punten royaal uit op Giants. Halverwege het derde kwart echter weet Giants in te lopen naar 4 punten achterstand en lijkt de comfortabele voorsprong van Flames weer kleiner te worden. Steve Ross weet daarna het verschil op 46-40 te brengen. Matt Bauscher zet de stand vervolgens met een driepunter op 51-44 en herhaalt dat even later nogmaals. De stand aan het eind van het derde kwart is dan 54-47 in het voordeel van Flames.

Vierde kwart
In het begin van het vierde kwart kruipt Giants langzaam dichterbij; na vier minuten spelen staat de stand op 58-55. De man-to-man verdediging neemt in deze fase van de wedstrijd duidelijk toe. Ondanks dat weet Giants dichterbij te komen en staat de stand met nog vijfenhalve minuut speeltijd te gaan op 59-57. Robby Bostain zet kort daarop met een driepunter de stand op 64- 59. Met nog drie en een halve minuut te gaan staat de stand gelijk : 66-66. Matt Haryasz zet vervolgens de stand weer op twee punten voorsprong.

Slotfase
In de slotfase maakt Faris door beide vrije worpen te benutten de voorsprong voor Flames weer kleiner en staat het 69-68. Door twee vrije worpen van Haryasz loopt Flames kort daarop uit naar 71-69. Het is Bostain die met een verre driepunter Flames weer op voorsprong brengt. Jason Ellis en Jason Dourriseau hakken in de laatste halve minuut de knoop definitief door.
Meer over dit onderwerp:
sport donar
Deel dit artikel:

Recent nieuws