Dit doet RTV Noord op 4 en 5 mei

Een eerdere editie van het Bevrijdingsfestival
Een eerdere editie van het Bevrijdingsfestival © Nico Swart/RTV Noord
RTV Noord zendt live uit op Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei. Zo volg je beide gelegenheden op al onze kanalen:

Woensdag 4 mei: Dodenherdenking

Op 4 mei Dodenherdenking herdenken we oorlogsslachtoffers en andere overledenen vanaf het Joods Monument tot aan de Martinikerk in stad Groningen. Stichting 4 mei Herdenking-voorzitter Niko Beets, stadsdichter Myron Hammingh en Commissaris van de Koning René Paas nemen het woord. Uiteraard worden ook de twee minuten stilte om 20.00 uur in acht genomen.
Daarna volgt een samenvatting van de Dodenherkening aan de Dam in Amsterdam, en sluiten we af met de documentaire 'Man of Maple Leaf' van Joël Stoppels.
  • 19:15 uur: Dodenherdenking vanaf de Grote Markt in Groningen, live op radio, tv, online en Facebook

Donderdag 5 mei: Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag is RTV Noord vanaf het middaguur de hele dag live, direct vanaf het Stadspark in Groningen waar het Bevrijdingsfestival wordt gehouden.
Elk uur ontvangen we twee gasten die een bijzondere band met vrijheid hebben. Een greep? Pieter Wittenberg hielp vluchtelingen op Lesbos, Sikkom-journalist Willem Groeneveld vertelt over vrijheid van meningsuiting, en YouTuber Linda de Munck is te gast over taboes en seksuele vrijheid.
Ook ontvangen we elk uur een artiest voor optredens, zoals The Vices, Steernvanger, Erwin de Vries en Go_A, de Oekraïense band die de vorige editie van het Songfestival op z'n kop zette. Ronald Niemeijer rijdt met de welbekende Expeditie-bus door de provincie.
Het programma ziet er als volgt uit:
  • 12:00 uur - 22:00 uur: Live uitzending vanaf het Bevrijdingsfestival, op radio, tv en online
  • 12:00 uur - 22:00+ uur: Liveblog met de belangrijkste interviews en sfeer online
Bevrijdingsdag 5 mei vier je met RTV Noord