Viaduct over Paterswoldseweg wordt over twee weken gesloopt

Eerdere werkzaamheden aan het viaduct bij de Paterswoldseweg in Groningen
Eerdere werkzaamheden aan het viaduct bij de Paterswoldseweg in Groningen © Marten Nauta/ RTV Noord
De sloop van het oude viaduct over de Paterswoldseweg, dat onderdeel vormt van de verbouwing van de zuidelijke ringweg, begint half mei. Dat maakt Aanpak Ring Zuid bekend.
Het gaat om het zuidelijk deel van het viaduct, het noordelijk deel is vorig jaar al afgebroken en opnieuw gebouwd.
De operatie duurt naar verwachting tot eind juni. 'De onderdoorgang is twee keer helemaal afgesloten voor verkeer. Ook moeten de fietspaden af en toe dicht', waarschuwt de organisatie.

Overlast

De sloop kan zorgen voor geluid en trillingen in de omgeving van het viaduct. Dat heeft te maken met het loszagen van de 'liggers', de liggende onderdelen van het viaduct. Daarna wordt het dek van het viaduct kapot geknipt en vergruisd.

Glaspanelen te laat

Aanpak Ring Zuid meldt op haar site verder dat de plaatsing van glazen panelen op het niéuwe viaduct boven de Paterswoldseweg een kleine vertraging heeft opgelopen. In de nachten van aankomend weekend moeten ze alsnog worden geplaatst. Het gaat om dezelfde panelen die ook over de Brailleweg zijn geplaatst.
'Vanwege de veiligheid kunnen we de glaspanelen alleen plaatsen als er minder verkeer rijdt. Daarom werken drie avonden/nachten, steeds van 20.00 uur tot 05.00 uur. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer wordt tegengehouden als we de panelen inhijsen', aldus Aanpak Ring Zuid.
De periodes van de verschillende werkzaamheden zijn in detail op de site van Aanpak Ring Zuid te lezen.