Er kan weer gesprongen worden in Grijpskerk: schade aan fierljepbaan deels verholpen

De fierljepbaan in Grijpskerk
De fierljepbaan in Grijpskerk © Derk Bosscher/RTV noord
Inwoners en duikers hebben met vereende krachten de schade opgeruimd die afgelopen weekend door vandalen was aangericht aan de fierljepbaan in Grijpskerk. Er waren onder meer reclameborden en tegels in het water gegooid en ook een waterpomp werd vernield. Woensdag aan het eind van de middag konden jeugdleden weer trainen.
Het was een spontane actie van een inwoners van Grijpskerk om de fierljepvereniging uit de brand te helpen. Grijpskerker Johan Horenga startte een doneeractie om de vereniging tegemoet te komen in de kosten en donderdag rond het middaguur stond de teller al op 455 euro. Het streefbedrag is 2500 euro.

Er wordt weer gesprongen

Volgens woordvoerder Peter Faber van de fierljepvereniging hebben duikers gisteren alle tegels en reclameborden uit de vijver gehaald en de bodem van de waterbak gecontroleerd en schoongemaakt.
Nadat alles was opgeruimd kon er in elk geval weer getraind worden. Een technisch onderlegde inwoner gaat proberen de beschadigde pomp te repareren waarmee het water in de vijvers wordt rondgepompt. Overigens zal het nog wel enige tijd duren voordat alle schade, onder meer aan de beschoeiing en de reclameborden is hersteld.
De vereniging heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling.