Twee Groningers met Oranje naar Israël voor EK voetbal onder 17

Thijmen Blokzijl in actie namens FC Groningen
Thijmen Blokzijl in actie namens FC Groningen © Orange Pictures
Verdediger Thijmen Blokzijl en doelman Jasper Meijster zijn geselecteerd voor het Europees Kampioenschap onder-17 in Israël. De spelers uit de opleiding van FC Groningen zaten ook al in de kwalificatiefase bij de selectie.
Twee weken geleden werd bekend dat de Groningse bondscoach Mischa Visser het duo had opgenomen in de voorlopige EK-selectie.

Vaste waarde bij de FC

Blokzijl is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in de verdediging bij zowel FC Groningen onder-18 als bij Nederland onder 17. Vorig jaar juni tekende hij zijn eerste contract bij FC Groningen. Teamgenoot Meijster is de eerste doelman van FC Groningen onder-18. De 17-jarige keeper heeft tot nu toe één interland op zijn naam staan.

Eerste wedstrijd op 16 mei

Oranje o-17 kwalificeerde zich op 30 maart voor het EK door gelijk te spelen tegen Griekenland (0-0). Eerder werd gewonnen van Hongarije en gelijkgespeeld tegen Slovenië. Nederland neemt het tijdens het eindtoernooi in de groepsfase op tegen Frankrijk, Bulgarije en Polen. Nederland speelt eerst tegen Bulgarije, op maandag 16 mei, om 20.00 uur.