Expeditie Grunnen speelt Titanic

Derk Bosscher aan het roer van de PW17
Derk Bosscher aan het roer van de PW17 © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
De Groninger Motorboot Club bestaat dit jaar honderd jaar. Ter ere van het jubileum varen er dertig versierde boten van de stad Groningen naar Garnwerd en Expeditie Grunnen gaat mee.
Huismeester Gerard volgt met het busje de stoet boten, terwijl de rest van het Expeditie-team meevaart op de PW17.

De Emma

De PW17 is de trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma. Het directievaartuig werd in 1922 gebouwd en is dus net als de Groninger Motorboot Club honderd jaar oud.
‘Dus vroeger zaten hier de hoge heren sigaren te roken?’, vraagt Derk Bosscher aan schipper Hans Egberts. ‘Ja, hier op deze boot werd vroeger druk vergaderd,’ vertelt Egberts lachend. Bosscher mag ook nog even aan het roer staan van de Emma: ‘Wat was ook alweer stuurboord en wat was bakboord?’

De Compaan

Van de Emma stapt het team over op de Compaan van Sietse van Heukelen. De boot van Van Heukelen is iets nieuwer dan de Emma, maar heeft een boeg waar je mooi op kan staan.
‘Ken jij de film Titanic?’, vraagt Bosscher aan onliner Marthijs Veldthuis. ‘Jazeker, ken ik die film. Die ene scène met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, genieten,’ zegt Veldthuis. ‘Zullen we even?’, stelt Bosscher voor.

Dit en meer…

Dit en meer zie je vanavond vanaf 18:00 uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct.
Expeditie Grunnen: Derk Bosscher als Leonardo DiCaprio