Afgelopen: Donar verslaat Aris

Donar in actie tegen Leuven
Donar in actie tegen Leuven © JK Beeld
It's Donar-time! De Groninger basketballers moeten vanavond winnen om zich te plaatsen voor de halve finale van de nationale play-offs. Aris Leeuwarden is in MartiniPlaza de tegenstander in dit cruciale beslissingsduel. Volg het hier vanaf 20:00 uur.
De twee teams spelen voor de derde keer in een week tegen elkaar. In de 'best of three' verloor Donar vorige week maandag het eerste duel pijnlijk in eigen huis met 69-72. De mannen in blauwwit brachten geen intensiteit tot frustratie van coach Matthew Otten na afloop: 'we zijn overrompeld, het leek erop alsof zij het meer wilden dan wij. Ik begrijp niet hoe dit kan.'

Eerherstel

In Friesland kwam Donar een stuk beter voor de dag. In Leeuwarden lieten de Groningers niets heel van Aris: 99-62. Door deze zege dwong Donar een derde, allesbeslissende pot basketbal af.

Halve finale

Als Donar het vanavond in eigen huis afmaakt, volgt Heroes Den Bosch als tegenstander in de halve finale. Voor het bereiken van de eindstrijd zou Donar in een 'best of five' moeten afrekenen met de Brabanders.

Caruso is terug

Donar-ster Henry Caruso is teruggekeerd van een blessure en maakte afgelopen donderdag weer zijn rentree in het team van Matthew Otten. Door de terugkeer van Caruso was de flamboyante Lotanna Nwogbo verwezen naar de tribune, aangezien coach Otten niet al zijn Amerikaanse strijdkrachten kan opstellen.

Live the bekijken

De wedstrijd is live te volgen vanaf 20:00 uur via de stream hieronder. Het commentaar wordt verzorgd door verslaggever Karel Jan Buurke en analist Anjo Mekel.