Wervingsactie krantenbezorgers succesvol: 70 aanmeldingen in onze provincie

Krantenbezorgster Marjan Groen uit Bedum
Krantenbezorgster Marjan Groen uit Bedum © Steven Radersma/RTV Noord
Er is een groot tekort aan krantenbezorgers. Niet alleen in het Noorden, maar in het hele land. De wervingsactie, waarin nieuwe bezorgers een bonus van 1000 euro krijgen, is voor bezorgers in spé aantrekkelijk genoeg om voortaan een paar uur vroeger op te staan.
Om potentiële bezorgers over de streep te trekken, stellen de krantenuitgevers duizend euro bonus in het vooruitzicht voor iedereen die zich aanmeldt als nieuwe krantenbezorger. Dat bedrag gaat ook naar huidige bezorgers die iemand aanbrengen. En dat werpt vruchten af: in de provincie Groningen hebben zich zeventig nieuwe bezorgers aangemeld, waarvan veruit de meesten in de stad Groningen.

In Groningen zelfs opvallend meer

'Daar zijn we zeker heel tevreden mee', zegt Iddo van Bakel. Hij is regiomanager distributie van uitgeverij Mediahuis Noord, waar onder meer het Dagblad van het Noorden onder valt. 'Het aantal aanmeldingen is in Groningen zelfs opvallend meer, vergeleken met cijfers in andere provincies.'
Tevreden met het verloop van de wervingsactie, maar we zijn er nog niet
Iddo van Bakel - regiomanager distributie Mediahuis Noord
In de provincie Groningen wordt het tekort aan krantenbezorgers door hem geschat op zo'n tien procent. Dat betekent dat de huidige bezorgers er wijken bij moeten nemen om de abonnees van hun dagelijkse krant te voorzien. Die krijgen het dus wat minder zwaar door de komst van nieuwe collega's.
Maar Van Bakel stelt vast dat dat niet overal het geval is. 'Veel aanmeldingen zijn juist in gebieden waar er geen of minder tekort aan bezorgers is. Dat geldt vooral voor de stad Groningen. We zijn dus tevreden met het verloop van de wervingsactie tot dusver, maar we zijn er nog niet.'