Jordi Blaauw (MOVV) scoort tien keer in één wedstrijd: 'Dit lukt nooit weer'

Jordi Blaauw tikt de bal binnen voor z'n tiende treffer
Jordi Blaauw tikt de bal binnen voor z'n tiende treffer © Henk Elderman/RTV Noord
'Dit gaat me een kratje bier kosten, ongelooflijk.' Het zijn de woorden van Jordi Blaauw. De topschutter van MOVV scoorde tien keer in de uitwedstrijd tegen FVV uit Foxhol. Nog nooit haalde hij in een wedstrijd zo vaak succesvol de trekker over.
'Tien, tien, tien', roepen zijn trotse medespelers na de wedstrijd. Blaauw is er zelf ook nog wat beduusd van.
'Dit is me zelfs in de jeugd niet gelukt. En ik denk dat het ook nooit weer gaat gebeuren. We kregen ook wel heel veel ruimte, dus het werd ons ook niet heel erg moeilijk gemaakt,' sprak de goalgetter te midden van zijn ploeggenoten. De Midwolders wonnen met 15-0. Nick Wiegman scoorde vier keer, Twan Smit een keer.

Strafschoppen

Het totaal van Blaauw had nog hoger kunnen uitvallen. In de eerste helft schoot hij een strafschop binnen. Deze werd afgekeurd omdat een medespeler te vroeg inliep. Na rust nam de spits nogmaals een penalty. Deze werd gestopt door de FVV-keeper. 'Dat is wel zonde, maar als je er tien maakt, mag je niet klagen.'
Het moet niet altijd zo gemakkelijk gaan
Jordi Blaauw
Het kan best zo zijn dat Blaauw een record heeft gevestigd op de noordelijke amateurvelden. Tien doelpunten in een wedstrijd is uniek. Toch is het niet zijn hoogtepunt als voetballer. 'Dat is de kampioenswedstrijd tegen ASVB in de vierde klasse. Toen scoorde ik niet. Dat zijn de wedstrijden die leuk zijn. Tien doelpunten is voor een keer wel leuk, maar het moet niet altijd zo gemakkelijk gaan', meent Blaauw.
Hij bracht met de tien treffers zijn seizoentotaal op 42 goals.

Kroeg van opa en oma

Over wat de mooiste van de middag was, moet hij even nadenken. 'Dan toch het doelpunt waarbij ik wegdraai en de bal met links in de verre hoek schiet. Ik kan ze me ze ook niet allemaal meer voor de geest halen trouwens', lacht hij.
Het kratje bier, en zeer waarschijnlijk wel meerdere, wordt verdeeld in café Siemens in Midwolda. Blaauw hoeft niet te laten weten dat de selectie in aantocht is. Het is vaste prik na een wedstrijd dat er in de kroeg van zijn opa en oma bij winst en verlies wordt nagepraat.