Afscheidswedstrijd Danny Buijs gaat niet door vanwege 'omstandigheden'

Danny Buijs in gesprek met een supporter na afloop van het duel tegen Sparta
Danny Buijs in gesprek met een supporter na afloop van het duel tegen Sparta © Orange Pictures
De afscheidswedstrijd van FC Groningen-trainer Danny Buijs, die voor komende vrijdag gepland stond, is door de supportersvereniging geannuleerd.
'Er wordt geprobeerd om de wedstrijd op een later tijdstip alsnog plaats te laten vinden', zegt John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging.
Na de verloren wedstrijd tegen Sparta (2-1) liet Buijs nog weten zelf geen enkele reden te zien om de wedstrijd niet door te laten gaan. Toch is de wedstrijd nu geannuleerd.

'Omstandigheden'

'Ik wil het bij omstandigheden houden en door die omstandigheden wil ik het niet door laten gaan', zegt De Jonge. 'Ik wil wel benadrukken dat het niks met Danny te maken heeft. Het is nu afstel, maar ik hoop dat we de wedstrijd op een later moment alsnog kunnen spelen. Verder vind ik het niet aan mij om er nu meer over te zeggen.'

Supporters bedanken

Afgelopen week maakte de supportersvereniging bekend dat er een wedstrijd tussen de supporters en de afzwaaiende hoofdtrainer georganiseerd zou worden. 'Het is een gedachte van Danny zelf', zei De Jonge eerder. 'Er is aan hem gevraagd 'wat zou je nog graag willen?' Wat Danny vooral heel graag wil is de supporters bedanken voor de steun die hij vier jaar lang heeft gehad van alle supporters.'