Adrie Poldervaart nieuwe trainer van De Graafschap

Adrie Poldervaart
Adrie Poldervaart © Orange Pictures
Adrie Poldervaart is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap uit Doetinchem. De 51-jarige assistent-trainer van FC Groningen volgt Jan Vreman op en gaat een contract voor twee jaar bij de 'Superboeren' tekenen.

Afgelopen zomer al benaderd

Voor de huidige assistent-trainer van FC Groningen gaat met het hoofdtrainerschap van De Graafschap een droom in vervulling. Afgelopen zomer werd hij al door de club uit Doetinchem benaderd, maar toen wilde FC Groningen hem niet laten gaan. Na het ontslag van Reinier Robbemond, die na de afzegging van Poldervaart afgelopen zomer werd aangesteld, liet hij al weten open te staan voor De Graafschap.

'Zeer welwillend'

'Iedereen weet sinds afgelopen zomer dat dat heel aantrekkelijk is voor mij', zei de trainer destijds. 'Ik ben vrij, dus het zou fantastisch zijn. De Graafschap was afgelopen zomer een geweldige club en dat zal het nog steeds zijn. De Graafschap heeft een geweldige uitstraling, supporters en achterland', vervolgde Poldervaart. 'Dus mochten ze komen, dan ben ik zeer welwillend.'

Tweede klus als hoofdtrainer

Het wordt voor de 51-jarige Poldervaart zijn tweede klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Poldervaart was, voordat hij assistent-trainer van Danny Buijs werd, actief bij Excelsior, waar hij destijds zelf de handdoek gooide.
Poldervaart kreeg in januari te horen dat zijn aflopende verbintenis bij FC Groningen niet werd verlengd.