Groningse online drukker Simian doet overname in België

Simian-baas Wouter Haan
Simian-baas Wouter Haan © Simian
Online drukkerij Simian in Westerbroek neemt de failliete Belgische drukker Flyer.be over. Simian betaalt ruim twee ton voor de Belgische marktleider. Het Groninger bedrijf slaat daarmee een belangrijke slag bij het verder veroveren van de Belgische markt.
Vorig jaar opende Simian al een vestiging in Brugge. De Groningse drukker streeft ernaar marktleider te worden in de Benelux en wil zijn omzet in 2024 verdubbelen naar 15 miljoen euro.
De overname van Flyer brengt Simian in één klap een stuk dichter bij die doelstelling.

Klanten en personeel overgenomen

Simian is in ons land vooral bekend van dochteronderneming Reclameland. Bij onze zuiderburen hanteert het bedrijf het label Drukland en vanaf nu dus ook Flyer. Simian neemt het hele Belgische klantenbestand, meerdere personeelsleden en de Flyershop in Brugge over. Ook de domeinnaam Flyer.be is gekocht uit de boedel.
Simian profiteerde de laatste maanden al volop van het bankroet van Flyer, stelt directeur Wouter Haan: 'Sinds het faillissement zien we dat Belgen al massaal in de webshop van Drukland.be gingen bestellen. We merken dertig procent meer bestellingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.'

Vooral zakelijke klanten

De Groningse drukker heeft in België voornamelijk zakelijke klanten, maar wil uiteindelijk de hele Belgische markt veroveren. In eerste instantie ligt de focus op Vlaanderen, maar Haan sluit niet uit dat later ook wordt uitgebreid naar het Franstalige Wallonië.