ABN AMRO sluit kantoor in Delfzijl, nog twee vestigingen over in provincie

Het kantoor van ABN AMRO aan de Landstraat in Delfzijl
Het kantoor van ABN AMRO aan de Landstraat in Delfzijl © Google Street View
Het kantoor van ABN AMRO aan de Landstraat in Delfzijl sluit per 8 juli. De bank heeft dat besloten, omdat steeds meer mensen hun bankzaken online regelen.
'Digitaliseren zit in een stroomversnelling. Een bankkantoor bezoeken is steeds minder noodzakelijk en daardoor neemt het aantal bezoekers al jaren af', meldt de bank.

Hulp van een coach en gratis cursus

Inwoners van Delfzijl die hulp nodig hebben met hun (digitale) bankzaken, kunnen straks terecht bij zogeheten 'financiële zorgcoaches'. Zij helpen klanten thuis of op locatie.
'Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met internetbankieren en de ABN AMRO-app, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven bankieren. Klanten die daar behoefte aan hebben, kunnen ondersteuning krijgen bij het nemen van financiële beslissingen of het praktisch organiseren van bankzaken.'
De bank biedt ook gratis cursussen aan voor hulp bij online bankieren. Ook zijn er tot 8 juli op woensdag en vrijdag inloopuren in het kantoor in Delfzijl.

Terug naar twee vestigingen

ABN AMRO heeft de afgelopen jaren al meerdere filialen gesloten. Met het verdwijnen van het kantoor in Delfzijl heeft de bank nog twee vestigingen over in onze provincie: aan de Grote Markt in Stad en aan het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten.