FC Groningen versterkt jeugdopleiding met komst Art Langeler

Art Langeler
Art Langeler © ANP
FC Groningen heeft Art Langeler (51) weten te strikken als nieuwe hoofd voetbalontwikkeling voor de bovenbouw van de jeugdopleiding. Langeler, die een contract voor drie jaar tekent, volgt daarmee Sander van Gessel op.
Langeler is geen onbekende in de voetbalwereld, want dit seizoen was hij nog als trainer actief van het in degradatienood verkerende PEC Zwolle. Halverwege het seizoen gingen beide partijen echter uit elkaar.
Vorige maand werd al bekend dat Langeler met ingang van deze maand de nieuwe bondscoach is van Curacao. Die functie blijft hij naar eigen zeggen ook gewoon aanhouden. Hoe Langeler het bondscoachschap gaat combineren met zijn nieuwe functie bij FC Groningen is nog niet bekend.

Belangrijke rol in ontwikkeling

Met de invulling van deze functie, heeft FC Groningen de organisatie voor de jeugdopleiding voor het seizoen 2022/2023 zo goed als rond.
Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, gaf eerder al te kennen dat 'het nieuwe hoofd voetbalontwikkeling samen met Byron Bakker, die de onderbouw onder zijn hoede heeft, een belangrijke rol gaat spelen in de verdere algemene ontwikkeling van de jeugdpleiding.'