'Jeremiah St. Juste gaat met Sporting Lissabon Champions League in'

Jeremiah St. Juste viert een doelpunt voor FSV Mainz tegen VfL Bochum
Jeremiah St. Juste viert een doelpunt voor FSV Mainz tegen VfL Bochum © ANP
Jeremiah St. Juste staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. De 25-jarige Marumer staat op het punt een contract te tekenen bij de Portugese grootmacht Sporting Lissabon. De centrale verdediger van het Duitse FSV Mainz 05 wordt naar verluidt voor tien miljoen euro overgenomen.
Als de transfer wordt beklonken betekent het dat de Marumer volgend seizoen opnieuw zijn opwachting mag maken in de Champions League. Sporting eindigt dit seizoen tweede achter kampioen FC Porto, maar ook die plek geeft recht op Champions League-voetbal. Eerder speelde St. Juste al voor Feyenoord op het miljardenbal.

Schouderblessure

De transfer mag als opvallend worden gezien. Niet alleen omdat St. Juste dit seizoen door een schouderblessure slechts tot negen officiële wedstrijden kwam voor zijn huidige ploeg Mainz, maar ook omdat Sporting niet vaak zulke hoge bedragen betaalt voor nieuwe aanwinsten. Het transferbedrag voor Mainz kan volgens De Telegraaf inclusief bonussen oplopen tot twaalf miljoen euro, wat St. Juste in één klap de op één na duurste aankoop van de Portugezen maakt.

Vierjarig contract

Ook Bayern München zou zich op het laatste moment nog gemeld hebben voor de Marumer, maar werd nooit helemaal concreet. Omdat Sporting wel alles in het werk stelde om St. Juste uit handen van grote clubs te houden, wilden de Portugezen snel handelen. De verdediger vloog maandag naar Lissabon met zijn broer, zaakwaarnemer en zaalvoetbalinternational Yoshua St. Juste. Daar zet de verdediger vermoedelijk zijn krabbel onder een vierjarig contract.

Van SV Marum tot FSV Mainz

St. Juste werd geboren in Stad en groeide op in Marum, waar hij ook zijn eerste stappen op het voetbalveld zette bij de plaatselijke voetbaltrots. Sc Heerenveen herkende zijn talent en haalde de verdediger op zijn elfde naar Friesland, waar hij tot zijn negentiende speelde. Daarna was St. Juste twee seizoenen actief bij Feyenoord, tot FSV Mainz de 25-jarige verdediger in 2019 overnam. In de Bundesliga was hij goed voor 65 competitieduels en drie doelpunten.